Країни Євросоюзу загалом підтримують внесення заборони на російський скраплений природний газ у наступний пакет санкцій, але деякі держави хочуть спочатку оцінити імовірні наслідки, і блоку знадобляться тижні, аби дійти згоди щодо остаточно рішення, повідомляє у вівторок, 21 травня, агенція Reuters з посиланням на європейських дипломатів.

«Є широка підтримка, але в основному питання. Цей пакет — суцільна проблема, ми ніколи не робили нічого подібного раніше», — сказав один з дипломатів.

За словами джерел агенції, Бельгія, Німеччина і Франція звернулися до Європейської комісії з проханням оцінити, чи не завдасть заборона на перевалку СПГ в європейських портах більшого удару по економіці ЄС, ніж по російській економіці.

Відео дня Читайте також: Угорщина погрожує накласти вето на нові газові санкції ЄС проти Росії Читайте також:
Міністр економіки та клімату Німеччини Роберт Хабек на пресконференції щодо весняних економічних прогнозів у Берліні, Німеччина, 24 квітня 2024 року (Фото:REUTERS/Liesa Johannssen) 14-й пакет санкцій. В уряді Німеччини підтримують ідею заборонити імпорт російського СПГ до Євросоюзу

Дипломати кажуть, що вони поспішають узгодити 14-й пакет до того, як у липні Угорщина перебере на себе головування в ЄС. Прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан раніше намагався заблокувати допомогу Україні та обмеження щодо Москви, а для ухвалення санкцій необхідна одностайність, нагадує Reuters.

Минулого місяця Росія заявила, що шукатиме шляхи подолання санкцій проти СПГ і будь-які заходи матимуть негативний вплив на європейську промисловість.

Редактор: Олексій Бочкар Читати далі