Прем'єр Словаччини Роберт Фіцо спробував знецінити ініціативу словаків, які зібрали чотири мільйони євро на боєприпаси для України.

Про це повідомляє Noviny Plus.

Фіцо заявив, що зібрані мільйони нібито не змінять підсумкової ситуації та поскаржився, що гіпотетичний збір для лікування хворих на рак не зібрав би стільки грошей.

Відео дня

«Тоді нехай вони надішлють зброю, а я їм скажу, що мені нічого їм сказати. Якби ми сьогодні сказали, що давайте зробимо збір від раку, напевно, не так вже й багато було б зібрано», — стверджує він.

Він також заявив, що за збором стояли «величезні зусилля, щоб створити свого роду противагу уряду, тому що ми говоримо, що зброї немає». Фіцо також вжив фразу «пердіти в Стромовці» (prd do Stromovky), коли говорив про ініціативу громадян Словаччини.

«Через рік-два буде те саме — всі гроші буде витрачено, можливо, частину з них буде вкрадено, але в Україні нічого не зміниться, і ми будемо там, де перебуваємо зараз. Це моя позиція. Ось чому я все одно віддаю перевагу мирному рішенню, припиненню вогню за будь-яку ціну, і я поважаю людей у Словаччині, якщо вони вирішать послати гроші на боєприпаси. Але це не змінить ситуацію в Україні», — заявив словацький прем'єр.

Проросійський уряд Словаччини на чолі з Робертом Фіцо

Читайте також:
Денис Шмигаль і Роберт Фіцо (Фото:Денис Шмигаль / Telegram) «Це не спекуляція». Фіцо заявив, що Словаччина повністю підтримує членство України в ЄС

Фіцо 24 лютого, у другу річницю повномасштабного російського вторгнення в Україну, заявив, що війна Росії проти України почалася 2014 року з «розгулу українських неонацистів».

Фіцо неодноразово заявляв, що Словаччина припинить військову допомогу Україні і зосередиться тільки на гуманітарній підтримці. Також Фіцо стверджує, що «Україні та Росії краще вести переговори протягом наступних десяти років, аніж вбивати одне одного».

Прем'єр Словаччини також заявляв, що Україна «повинна віддати» Росії частину своєї території, щоб припинити війну.

17 квітня він заявив, що російські окупанти «ніколи не віддадуть» Україні Крим, Донецьку та Луганську області.

Редактор: Єлизавета Кумбер Читати далі