У Львівській області під час масованої російської атаки у суботу, 1 червня, шість крилатих ракет влучили у три обʼєкти критичної інфраструктури, заявив очільник Львівської ОВА Максим Козицький.

За його словами, загиблих та травмованих, попередньо, немає. Системи життєзабезпечення на Львівщині працюють у штатному режимі.

Козицький уточнив, що повітряна тривога в області тривала майже три години. За цей час ППО знищила 18 ракет та шість шахедів у зоні відповідальності ПвК Захід.

Відео дня Читайте також: У Балаклії на Харківщині внаслідок ракетного удару поранено 12 людей, серед них — вісім дітей та вагітна жінка

Раніше 1 червня міністр внутрішніх справ Ігор Клименко заявив, що у Львівській області внаслідок атаки травмовано чотири людини.

Читайте також:
Польські літаки піднімали через обстріл України російською авіацією (Фото:Dowództwo Operacyjne/Х) Польща піднімала в небо літаки під час нового масованого удару РФ по Україні

Комбінований російський удар по енергосистемі України 1 червня — що відомо

Уночі 1 червня Повітряні сили ЗСУ фіксували зліт російських стратегічних бомбардувальників Ту-95МС, які здійснили пуски ракет. Також РФ атакувала Україну ракетами з Чорного моря та БПЛА.

За даними Міненерго, РФ атакувала енергосистему України в п’яти областях. У ДТЕК повідомили про серйозне пошкодження двох своїх ТЕС. Це була шоста атака на енергосистему України з березня 2024 року.

Повітряні сили ЗСУ розповіли, що російські війська застосували проти України 53 ракети різних типів та 47 ударних БПЛА Shahed. Сили ППО збили 81 повітряну ціль — 35 ракет і 46 дронів.

Відомо про пошкодження енергосистеми у Вінницькій, Кіровоградській, Івано-Франківській та інших областях. Глава Запорізької ОВА Іван Федоров також повідомив, що російські окупанти поцілили в один з обʼєктів енергетичної інфраструктури у Запоріжжі. Рух Дніпровською ГЕС перекрили.

Редактор: Юлія Рябовіл Читати далі