У Харкові ввечері у четвер, 30 травня, та в ніч проти 31 травня чули звуки вибухів. Росія завдала численних ударів по місту з комплексів С-300/С-400.

Внаслідок ударів частково зруйновано пʼятиповерховий житловий будинок (з третього по п’ятий поверхи). Тут виникла пожежа і загинули три людини. Постраждали 25 осіб, з них дві дитини — хлопчик та дівчинка по 12 років. В іншому місці після влучання по швейному цеху загинув його охоронець.

Відео дня

Внаслідок повторного удару росіян по рятувальниках було пошкоджено пожежний автомобіль та автівка швидкої.

NV слідкує за наслідками атаки.

08:55 Під завалами у Харкові можуть перебувати ще до п’яти людей — Терехов

08:38 Кількість загиблих у Харкові збільшилася до чотирьох, під завалами будинку знайшли ще одне тіло

08:30 Росія атакувала Харків п’ятьма ракетами С-300/С-400, а Київ — Іскандером: ППО збила Іскандер-К та чотири шахеди

08:05 З напівзруйнованого будинку в Харкові врятували шістьох людей, серед них дитина

У МВС показали фотографії з місця удару росіян по житловому будинку.

08:01 Кількість постраждалих у Харкові зросла до 25

Про це повідомив голова Харківської ОВА Олег Синєгубов.

07:30 У Харкові виникло п’ять осередків займання за різними адресами на загальній площі близько 1200 кв.м — у ДСНС показали кадри рятувальної операції

07:17 У Харкові також уражено швейний цех, крамницю, постраждала низка житлових будинків

Про це вночі повідомив Суспільне. Харків очільник поліції Харківської області Володимир Тимошко.

За його словами, відомо про щонайменше три місця влучання по Харкову: п’ятиповерховий житловий будинок, крамниця, яка розташована у триповерховій будівлі, та швейний цех.

Серед загиблих — охоронець швейного цеху, який в момент удару перебував на вулиці, зазначив Тимошко.

У будинках поруч з місцями влучань вибиті вікна, у людей можуть бути осколкові та вибухові травми.

https://www.youtube.com/watch?v=AVLvYc-dwOM

03:46 До 23 збільшилася кількість поранених внаслідок ракетної атаки РФ по Новобаварському району Харкова, повідомили в облпрокуратурі.

02:50 Суспільне. Харків опублікувало перші фото наслідків російської ракетної атаки РФ по Харкову.

Суспільне.Харків/ Telegram Фото: Суспільне.Харків/ Telegram Суспільне.Харків/ Telegram Фото: Суспільне.Харків/ Telegram Суспільне.Харків/ Telegram Фото: Суспільне.Харків/ Telegram Суспільне.Харків/ Telegram Фото: Суспільне.Харків/ Telegram

О 02:40 у Харківській обласній прокуратурі повідомили, що у місті зафіксовано п’ять влучань у Новобаварському районі. Одна ракета влучила у п’ятиповерховий будинок, інші впали поруч. Пошкоджено більше 20 багатоповерхових житлових будинків й зруйновано цивільне підприємство.

О 02:10 Синєгубов повідомив про трьох загиблих та 16 постраждалих внаслідок російського удару. Серед поранених є також медик, пошкоджене авто швидкої допомоги.

«Ворог знову застосував тактику подвійного удару, в той час, як на місці вже працювали медики, рятувальники та правоохоронці», — додав він.

За попередніми даними, окупанти вдарили ракетами С-300 у Новобаварському районі Харкова. Усі влучання у цивільну інфраструктуру міста.

«На жаль, кількість загиблих збільшилася до двох», — зазначив глава ОВА.

О 01:39 кількість постраждалих у Харкові зросла до 13. Серед них — ще одна дитина, 13-річний хлопчик. Його теж госпіталізували.

«Також є попередня інформація про одного загиблого», — написав о 01:22 Терехов.

Кількість постраждалих зросла до 12. Суспільне з посиланням на директора облцентру екстреної меддопомоги Віктора Забашту повідомило, що серед поранених 12-річна дівчинка. Очільник ОВА написав, що дитину госпіталізували.

У місті відомо вже про вісьмох постраждалих внаслідок атаки російських окупантів.

Міський голова заявив, що повторні прильоти були у момент, коли на місці удару працювали рятувальники. Синєгубов повідомив про одного пораненого, якого госпіталізували.

О 00:17 у Харкові пролунали повторні вибухи. Синєгубов повідомив про влучання у житловий п’ятиповерховайи будинок. Під завалами можуть бути люди.

О 0:08 Терехов повідомив про два прильоти в районі щільної забудови, інформацію наразі перевіряють. Через деякий час він додав, про влучання у житловий будинок. За його словами, відомо про руйнування й пожежу. Інформація про постраждалих уточнюється.

«Будьте обережні — у місті чути звуки вибухів!», — написав він.

За даними Telegram-каналів, пролунало щонайменше два вибухи.

Повітряна тривога у Харківській області триває вже майже дев’ять годин.

Мапа повітряних тривог станом на 00:02 31 травня (Фото: https://alerts.in.ua/) Мапа повітряних тривог станом на 00:02 31 травня / Фото: https://alerts.in.ua/

Очільник Харківської ОВА Олег Синєгубов повідомив, що російські окупанти завдають ударів й закликав мешканців області залишатися в укриттях.

Редактор: Христина Піцуряк Читати далі