Директор Міжнародного республіканського інституту (IRI) в Україні Майкл Дракман в інтерв'ю NV пояснив, чому багато харків'ян задоволені своїм містом, хоча воно розташоване біля лінії фронту і часто зазнає обстрілів.

В інтерв'ю NV Дракман зазначив, що харків'яни задоволені своїм мером і мають до нього багато довіри.

«Якщо ви перебуваєте в місті, яке не є прифронтовим, ви звертаєте більшу увагу на послуги та проблеми у вашому місті. Якщо ви перебуваєте в Харкові, ваше розуміння того, що є важливим для вас, дуже і дуже відрізняється. Ми розглядаємо особисті відповіді людей в даний момент, за дуже конкретних обставин, і це знову ж таки показує, що місто, яким добре керують, мешканці якого відчувають зв’язок зі своєю місцевою владою, де мер видимий, присутній в спротиві міста, з ним можна поспілкуватися — таке місто може мати неймовірно високий рівень задоволеності своєю місцевою владою за найскладніших обставин», — описав причини такої ситуації директор IRI.

Відео дня Читайте також:
Наслідки російської атаки 31 травня (Фото:ДСНС Харківщини) У травні росіяни обстрілювали Харків у три рази частіше, ніж у квітні — Терехов

Згідно з рейтингом міст, нещодавно оприлюдненим Міжнародним республіканським інститутом, Харків увійшов до Топ-5 міст, мешканці яких переконані, що справи там рухаються у правильному напрямку.

Крім того, Харків став лідером за показником задоволеності діяльністю міської влади: 26% тут поставили їй «цілком схвалюю», ще 40% — «швидше схвалюю». Також майже половина харків'ян поставили оцінку «цілком схвалюю» своєму міському голові.

При цьому 28% опитаних харків'ян відповіли, що економічне становище їхньої сім'ї «набагато погіршилось», через що місто опинилося в Топ-3 за показником економічного невдоволення свого населення.

Дослідження IRI проводиться щорічно з 2015-го, винятком став лише 2022-й — через початок повномасштабного вторгнення Росії в Україну.

Дослідження від імені Центру аналізу та соціологічних досліджень IRI у квітні-травні провела Соціологічна група Рейтинг за підтримки Агентства США з міжнародного розвитку (USAID).

Редактор: Анастасія Одінцова Читати далі