Автор постановки номера гурту TVORCHI на Євробаченні 2023, відомий український режисер і продюсер Олег Боднарчук у своєму Telegram-каналі зізнався, що на Євробаченні 2024 його вразила постановка Швейцарії.

Читайте також: Євробачення 2024. Сьогодні відбудеться фінал конкурсу та визначиться переможець: онлайн-трансляція

Швейцарію представляють Nemo (небінарна особистість). Боднарчук зазначив, що постановка для Nemo (у списку фаворитів букмекерів) «виграла режисерський кубок» і є «еталоном, до якого потрібно прагнути».

Відео дня

«Це мій ідеал у режисурі конкурсних номерів, коли артист і є головний шедевр постановки, тому що він може все: і співати біжучи, і брати ноти в позиції „мостик“, і не втрачати дихання в стрибку. Це щось неймовірне. Я не впевнений в симпатіях до його персони, виступу і пісні з боку широкої аудиторії Євробачення — але він виграв режисерський кубок однозначно», — пише Боднарчук.

Режисер також пояснив, чому номер такого рівня як у Nemo, неможливо створити для представників України на конкурсі. «Для таких постановок потрібен термін від 3 місяців до пів року. Кілька тижнів йде на задум і його викристалізацію до рівня режисерського задуму, місяць на схематичну розробку конструкції, кілька тижнів на бюджетування і пошук підрядника, ще місяць на виготовлення макета й експерименти, ще місяць на виготовлення остаточної версії конструкції, місяць на сценарій і вибудову номера, місяць на репетиції. Такий рівень можливий, коли в листопаді ми вже знаємо хто їде і з якою піснею. В Україні в лютому у нацвідборі визначається учасник, а в березні-квітні вже просять надіслати зйомку номера у павільйоні до EBU. Тому це чисто технологічно поки що неможливо навіть мріяти про такого рівня номери від нас. Завдання номер один для наших режисерів — це усвідомлення того, що це еталон до якого потрібно прагнути. Перше і головне — це цілісність цієї постановки: нічого не додати й не забрати. Акцент на головному елементі і його багатофункціональності, вона розкрита до найвищого ступеня — з неї вижато максимум можливостей. Вона абстрактна. Дякуємо, що це не стіл, не каменюка, не гора, не купол церкви», — прокоментував Боднарчук.

Читайте також: Напередодні фіналу. Alyona Alyona і Jerry Heil втратили позиції в рейтингу букмекерів щодо ймовірного переможця Євробачення 2024

«Якби не цей номер, то скарбничка корисних копалин для режисерів шоу залишилася порожньою після цього Євробачення. Цю постановку робив досвідчений, талановитий режисер, який перебуває у своїй найвищій творчій кондиції. Хочу, щоб він після конкурсу зібрав усіх інших 36 режисерів номерів у залі й тихо сказав: „Не заздріть, колеги! Розвивайтеся!“», — додав режисер.

Читайте також: Заколка-меч і металевий обладунок. Стилістка виступу України на Євробаченні 2024 розповіла про створення костюмів alyona alyona і Jerry Heil https://www.youtube.com/watch?v=coOJkjCMcow Редактор: Оксана Ткаченко Читати далі