У суботу, 8 червня, графіки відключень електроенергії для промислових та побутових споживачів діятимуть по всій Україні з 00:00 до 05:00 та з 16:00 до 24:00. Про це повідомили в Укренерго.

https://www.youtube.com/embed/1tGyXa1F98s

Енергоживлення обʼєктів критичної інфраструктури не обмежуватимуть, зазначають у компанії.

7 червня по всій Україні діють графіки обмеження електроенергії з 00:00 до 24:00.

Відео дня

Раніше голова Укренерго Володимир Кудрицький повідомив, що у ніч проти суботи, 8 червня, з ремонту вийде додатковий блок атомної електростанції, що тимчасово покращить ситуацію в енергосистемі, тому обмеження для споживачів стануть дещо м’якшими.

Читайте також: Уражених об'єктів енергетики внаслідок нічної атаки РФ немає, мета росіян — це повний блекаут — Міненерго

Дефіцит в енергосистемі та графіки відключень світла в Україні — що відомо

За період з 22 березня країна-агресор Росія здійснила шість ракетно-дронових атак по енергосистемі України. Через пошкодження українські електростанції не можуть виробляти стільки ж електроенергії, як до атак, заявили в Укренерго.

З 14 травня в усіх областях України ввели контрольовані аварійні відключення світла через значний дефіцит електроенергії.

Інфографіка: NV

20 травня Укренерго заявила, що в Україні через російські обстріли пошкоджено всі великі тепло- і гідроелектростанції.

Компанія закликала споживачів перенести використання потужних електроприладів на денні години — з 11:00 до 17:00.

Читайте також: «Енергетичний колапс вже починається». Українців попередили, що можуть бути не лише тривалі відключення

6 червня міністр енергетики Герман Галущенко заявив, що ситуація з енергетикою в Україні наразі гірша, ніж протягом двох останніх років. За його словами, мета росіян — повний блекаут в Україні.

Редактор: Вікторія Горьова Читати далі