Міністр закордонних справ Чехії Ян Ліпавський зазначив, що російський удар по гіпермаркету в Харкові чітко показує відсутність прагнення до миру у російського диктатора Володимира Путіна.

Про це Ліпавський написав у суботу, 25 травня, у Х.

«П’ятниця — кремлівський цар нібито сигналізує, що хоче миру. Субота — бомбардування гіпермаркету, повного цивільних», — написав він.

Відео дня

Глава МЗС Чехії пообіцяв на зустрічі міністрів НАТО у Празі просити посилити підтримку України у боротьбі проти російської агресії.

Читайте також:
Дмитро Кулеба (Фото:BRENDAN SMIALOWSKI/Pool via REUTERS) «Путін боїться». Кулеба пояснив мету анонімних заяв від Росії про «готовність» зупинити війну

«Не купуйтесь на кремлівські казки. На міністерській зустрічі НАТО в Празі я буду просити своїх колег посилити підтримку для стримування російського імперіалізму», — написав Ліпавський.

24 травня агентство Reuters, посилаючись на російські джерела, повідомляло, що російський диктатор Володимир Путін нібито «готовий зупинити війну» проти України та почати переговори про припинення вогню, які передбачатимуть збереження нинішніх ліній фронту.

Читайте також: З’явилось відео моменту удару по Епіцентру у Харкові

Путін після цього заявив, що нібито готовий до переговорів, повідомила російська служба BBC.

За його словами, відновлення мирних переговорів з Україною «можливе з урахуванням нинішніх реалій».

Обстріл Харкова 25 травня — що відомо

О 16:02 у Харкові пролунав вибух, мер Харкова Ігор Терехов заявив, що був приліт у спальний район. Пізніше стало відомо, що окупанти влучили двома КАБами в Епіцентр у спальному районі міста, внаслідок чого виникла пожежа на площі 15 тисяч квадратних метрів.

Читайте також: Кількість людей, які були в Епіцентрі у Харкові під час удару РФ, будуть рахувати по відео з камер

За словами Терехова, у приміщенні Епіцентру могли перебувати до 200 людей.

Наразі відомо про чотирьох загиблих та 40 постраждалих.

Редактор: Вікторія Горьова Читати далі