Під час виконання бойового завдання на Донеччині зник безвісті колишій співробітник інформагентства Українські новини, командир механізованої роти, молодший лейтенант ЗСУ Олександр Петраковський.

Олександр Петраковський зник без вісті на фронті під Часовим яром, повідомляє Інститут масової інформації із посиланням на командування військової частини, в якій служить Петраковський. Воїн зник під час бойового завдання 30 травня і відтоді офіційно вважається «зниклим безвісті за особливих обставин». За данними видання Олександр не повернувся з бойового завдання.

Відео дня

«Сповістити рідних… про те, що командир механізованої роти військової частини А42… молодший лейтенант Петраковський Олександр Вікторович, 1977 р.н., вірний військовій присязі, виявивши стійкість і мужність під час бойового зіткнення із ворогом поблизу м. Часів Яр Бахмутського району Донецької області 30.05.2024 року, безвісти зник за особливих обставин під час виконання військових обов’язків», — йдеться в повідомленні командування.

Побратими не можуть дізнатися долю Петраковського через те, що позиція нині перебуває під ворогом.

«В останній бій пішов на чолі групи. Позицію зайняли швидко. На жаль, ненадовго… В бліндаж прилетіла міна. Більше з нього ніхто не вийшов. Шукали поранених коптером. Наші двічі ходили забирати тіла, але безуспішно. Позиція нині під ворогом», — повідомили ІМІ побратими.

Олександр Петраковський працював в інформагентстві Українські новини з 2014 року. Він вступив до лав ТРО і боронив рідне місто Ірпінь з перших днів повномасштабного вторгнення. Після звільнення міста був нагороджений відзнакою За заслуги перед містом Ірпінь, а також орденом За мужність ІІІ ступеня.

За два роки війни пройшов шлях від старшого сержанта до молодшого лейтенанта ЗСУ і понад рік керував механізованою ротою.

Читайте також: У бою біля Очеретино. Загинув військовий і режисер Костянтин Петрик Редактор: Юлія Найденко Читати далі