Десерт, який найбільше дивує іноземців в Німеччині — це спагетіайс. Однак вони не звичайні, а приправлені полуничним соусом та білим шоколадом. З чого зроблені ці спагеті читайте нижче.

Блогер-мільйонник родом з Великобританії Ліам Карпентер у своєму відео показав десерт, який нібито перетворює того, хто його скуштує на німця. Вигляд змушує думати, що це зовсім не солодощі, а скоріше традиційна італійська страва — паста з томатним соусом, яка зверху натерта пармезаном.

Відео дня

У кафе-морозиво по всій Німеччині ви можете натрапити на незрозумілий пункт меню, який просто називається «Spaghettieis». Eis — це німецьке слово, що означає «морозиво», а спагеті в німецькій мові означає те саме, що й в англійській, італійській та багатьох інших мовах, тож може виникнути питання, що ж це за солодко-солодка суміш може бути. Спроба розгледіти спагеті за чужим столом теж мало що прояснить — здалеку страва дуже схожа на довгу тонку локшину, вкриту томатним соусом і щедро присипану пармезаном.

Читайте також: На контрасті з Трампом. Які культові страви замовляє Джо Байден під час виборчої кампанії та що це означає — пояснюють експерти

Але підійдіть ближче, і ви помітите, що локшина ніби тане. Spaghettieis (що також пишеться як Spaghetti-Eis) — це солодка, кітчева насолода для рецепторів, приготована з ванільного морозива, пропущеного через прес для спагеті (інструмент, схожий на товкачку для пюре) під купою збитих вершків. «Паста» поливається полуничним соусом і посипається тертим білим шоколадом. Це повітряне морозиво — дітище Даріо Фонтанелли, власника у другому поколінні компанії Eis Fontanella Eismanufaktur Mannheim у місті Мангейм на південному заході Німеччини, який у 1969 році поставив собі за мету створити версію класичної італійської страви з макаронів у вигляді морозива.

Розповідаємо, як приготувати цей цікавий та дивовижний десерт.

Морозиво із полуничним соусом та вершками

Морозиво-спегеті (Фото: Instagram @paciugo_san_antonio) Морозиво-спегеті / Фото: Instagram @paciugo_san_antonio

Інгредієнти:

  • 4 кульки ванільного джелато (або просто морозива)
  • 400 г свіжої полуниці
  • 1 ст.л. цукру
  • 100 г несолодких збитих вершків
  • білий шоколад, для натирання

Спосіб приготування:

  1. Добре вимийте і висушіть прес для шпецлів, потім покладіть його в морозильну камеру приблизно на 15 хвилин.
  2. Помістіть вимиту і очищену полуницю в блендер. Додайте цукор і збийте до однорідної маси.
  3. На охолоджену тарілку викладіть ложку збитих вершків. Покладіть дві кульки морозива на тарілку, видавіть його через отвори у товкачці і викладіть у десертницю.
  4. Покрийте зверху невеликою частиною збитих вершків.
  5. Полийте полуничним соусом і натріть зверху білий шоколад, шматочками як сир Парміджано, і відразу подавайте до столу.

Редактор: Анастасія Конорчук Читати далі