Щорічне взяття на військовий облік чоловіків, які досягли 17-річного віку, не стосується мобілізаційних заходів, що тривають в Україні. Про це у вівторок, 28 травня, повідомила пресслужба Сухопутних військ України.

Там повідомили, що відповідно до статті 14 Закону Про військовий обов’язок і військову службу, щорічно протягом січня — березня на облік беруться громадяни України чоловічої статі, яким у поточному році виповнюється 17 років.

Відео дня

На облік можна стати у районних або міських територіальних центрах комплектування та соціальної підтримки за місцем проживання.

У Сухопутних військах повідомили, що для взяття на військовий облік призовників громадяни України повинні прийти у відповідний ТЦК та СП у визначений у повістці термін з документами, перелік яких визначило Міністерство оборони.

Читайте також:
Тренування штурмових груп (Фото:t.me/azov_media) «Робочо-селянська армія, 40−45 років». Чому ЗСУ на фронті потрібна молодь — аргументи Нарожного

Юнаки, які з різних причин не стали на військовий облік, отримують повістки за місцем реєстрації з вимогою з’явитися до ТЦК для взяття на облік.

Постановка на військовий облік не має стосунку до мобілізаційних заходів, які тривають, запевнили у Сухопутних військах.

Ставати на військовий облік в Україні треба у віці 16 років в рік настання 17. Для цього необхідно надати в ТЦК за місцем проживання облікові персональні дані та здати аналізи й пройти ВЛК. До 17 років чоловіки отримують статус допризовники.

Читайте також: Чоловіків віком до 25 років можуть направляти на базову військову службу на пʼять місяців — Генштаб

У 17 років чоловіки набувають статусу призовників. Призов на строкову службу проводиться з 18 до 25 років ― це вік, в якому поставлені на військовий облік чоловіки вважаються призовниками.

Редактор: Вікторія Горьова Читати далі