Коли справа доходить до охолодження вина, існує безліч способів. Ринок насичений продуктами, створеними спеціально для охолодження до ідеальної температури для подачі, від розкішних винних холодильників до елегантних мармурових відер чи чаш.

Читайте також: З лимоном та лавровим листом. Вишукані груші у вині — простий рецепт десерту

Пристрасний любитель вина, ймовірно, має комору, повну цих модних пристосувань, кожна з яких ще захоплююча (і дорожча), ніж попередня. Зрештою, вино — це мистецтво, і насолоджуватися ним при правильній температурі — абсолютно необхідно. Але навіть з усіма наворотами важко знайти щось краще за стару добру крижану ванну — особливо коли намагаєшся поспіхом охолодити вино. Але, якою б простою не була ця техніка, і тут можна помилитися. Ми зібрали кілька порад і хитрощів, щоб ви могли щоразу правильно охолоджувати вино.

Відео дня Читайте також: Найнижчий обсяг з 1961 року. У світі різко скоротилося виробництво вина

Порядок має значення

Коли справа доходить до охолодження вина, існує безліч способів (Фото: Unsplash/Alexander Kovacs) Коли справа доходить до охолодження вина, існує безліч способів / Фото: Unsplash/Alexander Kovacs

Хоча більш естетично приємним варіантом здається наповнення вашого улюбленого відра для охолодження вина льодом і просто поміщення в нього улюбленої пляшки або двох, цей метод насправді є досить неефективним, коли справа доходить до швидкого охолодження. Якщо насипати лід у контейнер і покласти вино зверху, охолоне лише нижня половина пляшки. Важливо повністю покрити пляшки. Зробіть це, поклавши пляшку (пляшки) у відро, а потім посипавши льодом, а не навпаки. Чим більше пляшка покрита льодом, тим краще. Хоча це не дасть вам красивих фото вина, яке розкішно відпочиває в крижаній ванні, це кращий спосіб охолодити його.

Читайте також: Нові українські імена. Які вина спробувати на Kyiv Food and Wine Festival 18−19 травня

Використовуйте воду і… сіль?

Порядок має значення (Фото: Unsplash/Monique Carrati) Порядок має значення / Фото: Unsplash/Monique Carrati

Якщо ви опинилися в ситуації, коли вам потрібно негайно охолодити вино, вода — ваш найкращий друг. Після того, як ви покриєте пляшки льодом, налийте всередину відра холодної води, наповнивши її до краю. Крижана вода посилить процес охолодження, збільшивши площу поверхні, яка контактує з вашими пляшками. Просто накрийте свої пляшки льодом, наповніть відро водою, перемішайте, і ваша улюблена пляшка має бути ідеально охолодженою та готовою до вживання за лічені хвилини.

Якщо ви справді поспішаєте, візьміть сільничку і додайте кілька дрібок. Сіль знижує температуру замерзання води, роблячи її швидше охолодженою, а це означає, що ви можете вийняти пляшку та насолодитися нею за ідеальної температури за короткий час.

Редактор: Юлія Звєрькова Читати далі