Тахіні — це продукт, про який ми часто не пам’ятаємо, або забуваємо на полиці. А дарма.

Читайте також: Червона полтавська та солона закарпатська. Розповідаємо про традиції випікання паски в Україні з експертами Slow Food

Тахіні, або тахіна (сезамова або кунжутова паста) — густа жирна паста з меленого кунжутного насіння. Її додають до багатьох страв, наприклад, до фалафеля чи хумусу. Крім того, вона служить основою для багатьох соусів. Ми вважаємо тахіні основним інгредієнтом хумусу та баба-ганушу, ала чи все це? Насправді, тахіні здатний на набагато більше. Ось п’ять розумних і смачних ідей, які показують, як тахіні можна використовувати будь-де.

Відео дня

1. Заправка для салату

Додайте тахіні в салати (Фото: Unsplash/Bakd&Raw by Karolin Baitinger) Додайте тахіні в салати / Фото: Unsplash/Bakd&Raw by Karolin Baitinger

Якщо ви ніколи не пробували заправку з тахіні, зараз саме час. Лише кілька ложок цієї пікантної кунжутної пасти роблять заправку насиченою, вершковою та надзвичайно бархатистою, але не важкою чи надто сильною. Розбавте пасту чайною ложкою води та лимонним соком — і чудова заправка за лічені секунди готова.

Читайте також: Залюбки пече сама. Тейлор Свіфт пригостила поп-тартсами американських футболістів — як приготувати печиво

2. Дипи та намазки

Ми всі знаємо, що тахіні є найкращим інгредієнтом хумусу, але це не все, для чого він корисний. Тахіні надає вершковості та насиченого смаку всім видам дипів. Спробуйте змішати його зі сметаною для горіхового, гострого соусу для чипсів з лаваша.

Читайте також: Для експериментів вдома. Що таке кавовий концентрат і дріп-кава та що з ними роблять

3. Гранола

Ви коли-небудь додавали горіхове масло в домашню гранолу? Ну, тахіні працює майже так само. Великим винятком є те, що воно навіть краще, ніж горіхове масло.

Це інгредієнт для фалафеля (Фото: Unsplash/ Louis Hansel) Це інгредієнт для фалафеля / Фото: Unsplash/ Louis Hansel

4. Смузі

Додайте в меню новий смузі, який містить не що інше, як тахіні. Можливо, вам здається, що це дивно, але експеримент того вартий. Якщо ви любите смузі з горіховим маслом, вам також сподобається тахіні.

Читайте також: Фруктовий фаст-фуд: cмузі з бананом і ківі

5. Печиво та брауні

Тахіні може стати чудовим інгредієнтом для випічки (Фото: Unsplash/ThermoPro) Тахіні може стати чудовим інгредієнтом для випічки / Фото: Unsplash/ThermoPro

Тахіні справді покращує смак простих десертів, таких як печиво та брауні. Як і горіхове масло, воно має відтінок пікантного, землистого смаку, який справді добре поєднується з солодкістю.

Редактор: Юлія Звєрькова Читати далі