Автор: Анастасія Печенюк

Актор і підприємець Ештон Кутчер підтримав використання генеративного штучного інтелекту для створення фільмів голлівудської якості без потреби в студіях, акторах та знімальній групі. Після шквалу критики зірці довелося пояснювати свої слова.

Під час розмови в дослідницькому центрі Berggruen Institute колишній генеральний директор Google Ерік Шмідт запитав Кутчера, яке, на його думку, майбутнє чекає на Голлівуд в епоху ШІ. У відповідь Кутчер запитав, навіщо, коли є інструменти, як Sora AI, кінорежисерам стикатися з проблемами зі зніманням на майданчику, пише Variety.

Відео дня

«Навіщо вам знімати показовий кадр будинку в телевізійному шоу, коли ви можете просто зробити його за 100 доларів? Вийти й зняти це коштувало б вам тисячі доларів. В екшн-сценах, коли я стрибаю з цієї будівлі, вам не обов’язково залучати каскадерів, які це роблять, ви можете просто піти це зробити», — сказав Кутчер.

Актор також припустив, що творці контенту можуть використовувати модель штучного інтелекту для створення власних фільмів, використовуючи вміст, який вони знаходять в Інтернеті. Крім цього, він наголосив, що творцям кінострічок доведеться підняти планку, аби вмотивувати глядача дивитися чийсь фільм замість того, аби згенерувати свій власний.

Колеги Кутчера в індустрії розваг категорично не погодилися з ним та розпочали жваву дискусію в соцмережах. Йому докоряли поганими акторськими здібностями та наявністю особистого інтересу у просуванні ШІ (він є співзасновником інвестиційного фонду Sound Ventures, який вкладав гроші у OpenAI, Anthropic і StabilityAI) тощо. Кутчер відповів на критику в X (Twitter), уточнивши, що він не думає, що ШІ замінить кіноіндустрію чи мистецтво.

«Це чудовий інструмент, з яким ми повинні навчитися працювати, щоб стати більш плідними та ефективними. Поводитися так, ніби його не існує, буде катастрофічним», — додав він.

Нагадаємо, у лютому OpenAI представила свою модель Sora AI, яка використовує текстові підказки для створення відео у високій якості. Наразі Sora проходить закрите бета-тестування. Кутчер сказав, що він мав ранній доступ до моделі.

Компанія просувала використання своєї моделі в Голлівуді. Однак використання ШІ у кіновиробництві вже ставало причиною страйку сценаристів та кіноакторів. Страйк тривав понад шість місяців.

Читати далі