Саміт НАТО у 2025 році відбудеться влітку в нідерландському місті Гаага. Лідери країн НАТО розглянуть подальше зміцнення Північноатлантичного союзу.

Про це йдеться на сайті Альянсу.

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг розповів, що на саміті планують ухвалити рішення щодо продовження «адаптації та зміцнення Альянсу до швидко мінливого безпекового середовища».

Відео дня

«Разом ми сильніші та безпечніші в НАТО», — заявив він.

Міністр закордонних справ Ганке Брюінс Слот і мер Гааги Ян ван Занен 25 травня підтвердили, що саміт НАТО у 2025 році відбудеться з 24 по 26 червня.

Саміт НАТО у Вашингтоні

Ювілейний 75-й саміт лідерів країн НАТО відбудеться 9−11 липня 2024 року у Вашингтоні. Президент України Володимир Зеленський у січні заявив, що сподівається на два рішення на саміті — про передачу нових систем ППО і про конкретні кроки назустріч членству України в Альянсі.

11−12 липня 2023 року у Вільнюсі проходив саміт НАТО, у якому брали участь лідери 31 країни Альянсу, делегації Японії, Південної Кореї, Нової Зеландії, Австралії, України та Швеції. На саміті був присутній Володимир Зеленський.

Читайте також:
Андерс Фог Расмуссен на Копенгагенському саміті з питань демократії в Копенгагені, Данія, 14 травня 2024 року (Фото:Ritzau Scanpix/Ida Marie Odgaard/via REUTERS) Зброя без обмежень, ППО на кордоні, запрошення до НАТО. Расмуссен озвучив пропозиції союзникам України

11 липня генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг заявив, що Україна стане членом Альянсу без ПДЧ і отримає запрошення, коли на це погодяться союзники і «будуть виконані умови».

У квітні генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг запросив президента Володимира Зеленського на саміт Альянсу у Вашингтоні. При цьому генсек сумнівається, що Україна отримає там запрошення вступити в організацію.

Редактор: Євгеній Василенко Читати далі