Олександр Коваленко

Олександр Коваленко

Військово-політичний оглядач групи Інформаційний спротив

Командування російських окупаційних військ форсують події

Ситуація навколо Часового Яру ускладнюється. Командування російських окупаційних військ, не отримавши до 7 травня, дня інавгурації Путіна, скільки-небудь гідного результату (захоплення або одного з найближчих сіл, або одного з кварталів у східному секторі міста), а тим більше без перспективи цього результату до 9 травня, пішло ва-банк. Те, про що я і попереджав певний час тому, а саме: не створивши умов для наступу на Часів Яр за допомогою захоплення квартету Богданівка-Іванівське-Кліщіївка-Андріївка, а лише маючи проміжні, неповноцінні результати, російські окупаційні війська розпочали формування ударної групи для початку штурму міста.

Відео дня

У той час як по самому місту переважно працюють підрозділи 331-го ПДП, 98-ї ВДД і 11 ОДШБр, а по Кліщіївці — 88 ОМСБр, 2 Армійський корпус і 1307 МСП, 6 МСД, 3 Армійський корпус, у ближній тиловій зоні формуються штурмові підрозділи в складі 217-го і 331-го ПДП, 98 ВДД для подальших штурмових дій. Загальна кількість штурмовиків, спочатку, становить від 150 до 300 тіл.

Основна мета першого етапу штурмових дій, взяти під контроль «Канал» і район «Новий». Напрямки для основного удару по трасі 0506 з Хромового на «Канал», а також через лісгосп Німецький — Ступки Голубовські-2 і, фактично, Сіверський Донець. Тобто північчю в обхід Іванівського, яке продовжує у своїй північно-західній частині залишатися під контролем сил оборони України.

Таким чином, каталізація наступу на Часів Яр стартує з другої половини травня і навіть трохи раніше, з урахуванням темпів формування штурмових груп. Перші підрозділи будуть готові до кінця вже цього тижня. Чи кинуть їх у штурми на майбутніх вихідних? Як м’ясо для розвідки боєм — швидше так, ніж ні.

Підтримуємо наших захисників, допомагаємо їм усіма можливими засобами. Настає складний період, який їм належить вистояти непомірними силами і непомірною ціною. Слава нації!

Текст опубліковано з дозволу автора

Оригінал

Приєднуйтесь до нашого телеграм-каналу Погляди NV

Читати далі