У неділю, 12 травня, росіяни ведуть штурмові дії на напрямках Пильна — Лук’янці та Огірцеве — Бугруватка Харківської області, повідомляє УП з посиланням на співрозмовника у військових колах.

За даними УП, окупанти посилили обстріли та кидають в бій піхоту.

Станом на ранок загарбники вели обстріли з різного виду важкого озброєння, зокрема використовуючи авіацію та зенітно-ракетні комплекси.

Відео дня

Українські військові спостерігають тенденцію до посилення вогневого впливу. Крім того, Сили оборони України помітили рух груп ворожої піхоти різної чисельності.

«По них наноситься максимальне вогневе ураження, аби стримати просування. Ворог проводить штурмові дії на напрямках Пильна — Лук’янці та Огірцеве — Бугруватка», — додав співрозмовник.

Читайте також:
Евакуація цивільних із прикордонних з РФ селищ Харківщини, 10 травня 2024 року (Фото:REUTERS/Vyacheslav Madiyevskyy) Наступ на Харківщині: ISW назвав цілі російських окупантів

Наступ росіян на Харківщині: що відомо

10 травня російські окупанти намагалися прорвати оборону України під Вовчанськом Харківської області. Про це офіційно заявили в Міноборони України. Там зазначили, що українські захисники відбили атаки ворога.

Також росіяни масово обстрілювали прикордонні населені пункти.

Президент України Володимир Зеленський сказав, що російські війська почали нову хвилю контрнаступальних дій на цьому напрямку. Він також оголосив, що Україна перекине сили на Харківський напрямок.

Станом на вечір 10 травня у Генштабі повідомляли, що тривали бої за населені пункти у «сірій зоні».

Читайте також:
Вовчанськ, один з прикордонних населених пунктів, де Росія почала наступ 10 травня (Фото:evgenymaloletka / Instagram) «Це небезпечна флангова атака». Наступ у Харківській області Росія почала раніше, ніж планувала — Мусієнко

У Білому домі, коментуючи ці події, допустили, що російські окупанти готуються до «масштабнішого» наступу на Харків.

Вранці 11 травня ЗМІ писали, що російські війська відновили штурмові дії біля села Глибоке на Харківщині.

Того ж дня речник ОСУВ Хортиця Назар Волошин в ефірі телемарафону сказав, що росіян на Харківщині локалізовано у «сірій зоні» і вона не розширюється.

12 травня у DeepState повідомили, що росіяни окупували декілька сіл у прикордонних районах Харківщини.

Редактор: Єва Сластнова Читати далі