Планові відключення світла, запроваджені цього місяця по всій Україні, можуть застосовуватися й наступної зими. Про це розповів у вівторок, 21 травня, в етері Суспільного голова правління Укренерго Володимир Кудрицький.

«Можу сказати, що нас очікує непроста зима. Ця зима може бути непростою, тому що природно взимку споживання зростає. І навіть з урахуванням тих планів з відновлення генерації, які на сьогодні існують, досить вірогідно, що повністю виключити вірогідність планових відключень не вдасться», — сказав Кудрицький.

Відео дня

Він порадив мешканцям України готуватися до того, що відключення електроенергії побутовим споживачам можливі і влітку, і взимку, та закликав ощадливо споживати енергію.

Інфографіка: NV

Дефіцит в енергосистемі та відключення світла в Україні — що відомо

З 22 березня росіяни здійснили п’ять ракетно-дронових атак по енергосистемі України. Через пошкодження українські електростанції не можуть виробляти стільки ж електроенергії, як до атак, заявили в Укренерго.

З 14 травня в усіх областях України запровадили контрольовані аварійні відключення світла через значний дефіцит електроенергії в системі, повідомили в Укренерго.

Читайте також:
Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль (Фото:Денис Шмигаль via Telegram) Україні не вистачає електроенергії, яка імпортується з Європи — Шмигаль

20 травня НЕК Укренерго заявила, що в Україні через російські обстріли пошкоджені всі великі тепло- та гідроелектростанції.

Укренерго закликало споживачів перенести використання потужних електроприладів на денні години — з 11:00 до 17:00.

Редактор: Олексій Бочкар Читати далі