Включення достатньої кількості фруктів та овочів у щоденне харчування може бути складним завданням, особливо якщо ви занадто багато про це думаєте. Однак це вкрай важливо для вашого здоров’я і може допомогти зменшити вживання нездорових і шкідливих продуктів, які зазнали інтенсивної обробки.

Колишній головний хірург, доктор Джером Адамс, розробив просту і смачну стратегію: обирайте свій улюблений овоч і іноді прикривайте його, наприклад, додаючи в смузі, пише Business insider. Для Адамса цим овочем є шпинат. «Я можу вживати його в салатах або обсмажувати, але я також знайшов задоволення в додаванні його до смузі», — сказав Адамс, який раніше працював при президенті Дональді Трампі і зараз обіймає посаду директора з питань здоров’я в Університеті Пердью. «За допомогою смузі ви можете отримати необхідну кількість фруктів і овочів».

Відео дня

Хоча Адамс не є фанатом великої кількості фруктів і овочів, він визнає, що включення їх у раціон і заміна оброблених продуктів овочами та фруктами має велике значення для здоров’я. Смузі став для нього способом досягти цього.

Читайте також:
Листова зелень корисна для тиску. Фото ілюстративне (Фото:RitaE/pixabay) Не ігноруйте. Названо овоч номер один, який регулює кров’яний тиск

Він використовує цю тактику, щоб зменшити споживання ультраперероблених продуктів, таких як солодкі крупи, безалкогольні напої і готові страви, і замінити їх більш здоровими варіантами. Ультраперероблені продукти пов’язані з різними захворюваннями, включно із серцево-судинними та діабетом 2 типу.

Простий рецепт смузі, який він використовує, дає йому змогу щодня вживати більше зелені. Це допомагає контролювати вагу і зменшити ризик розвитку захворювань, таких як діабет, серцево-судинні захворювання і рак. «Ви навіть не відчуєте смак шпинату», — додав Адамс. «Це мій секрет».

Читайте також:
Смузі (Фото:NielsBB/pixabay) Покращують стан судин. Як щоденне вживання смузі впливає на тиск

Рецепт смузі складається з чотирьох основних інгредієнтів: шпинат, несолодке ванільно-мигдальне молоко, заморожені фрукти і морква. Він вважає за краще використовувати полуницю, банани і цитрусові, щоб приховати смак моркви і додати трохи солодкості. Адамс радить уникати додавання соку через його високий вміст цукру.

Читайте також:
Смузі замість сніданку (Фото:Ajale/pixabay) Не тільки зелені. П’ять червоних смузі, які принесуть максимум користі на сніданок і не тільки

«Я бачив, як люди роблять смузі, які насправді схожі на солодкі коктейлі», — сказав він. «Але це суперечить меті смузі, яка полягає в тому, щоб включити корисні інгредієнти, маскуючи їх природною солодкістю фруктів».

Правова інформація. Ця стаття містить загальні відомості довідкового характеру і не повинна розглядатися як альтернатива рекомендаціям лікаря. NV не несе відповідальності за будь-який діагноз, поставлений читачем на основі матеріалів сайту. NV також не несе відповідальності за зміст інших інтернет-ресурсів, посилання на які присутні в цій статті. Якщо вас турбує стан вашого здоров’я, зверніться до лікаря.

Редактор: Кристина Гришанова Читати далі