У магазинах багато різних лимонадів та інших літніх напоїв. Але коли приготувати лимонад удома, різницю відчуєте одразу, запевняє шеф Євген Клопотенко. Він смачніший, корисніший і унікальніший.

«Багато з нас пам’ятають смак лимонаду „тархун“ з дитинства. Та й зараз на полицях супермаркетів можна знайти цей яскравий зелений напій. Тільки ось яскравий колір напою — це в основному синтетичні барвники, а натуральний лимонад, хоч і має менш інтенсивне забарвлення, але набагато приємніший на смак і, звичайно ж, корисніший. Саме тому всім любителям цього напою я рекомендую готувати лимонад з тархуном в домашніх умовах, тим більше, що це дуже просто і швидко», — зазначив Клопотенко.

Відео дня

Як приготувати лимонад з тархуном

Інгредієнти

  • 2 шт. Лимон
  • 200 мл Вода
  • 100 г Цукор
  • 40 г Тархун (естрагону)
  • 1−1.5 л Слабогазована вода

Приготування

  1. У невелику каструльку налийте 200 мл води, додайте цукор і листя тархуну. Залиште трохи листя для сервірування.
  2. Варіть на середньому вогні протягом 10 хвилин, періодично помішуючи. Зніміть з вогню і перебийте блендером. Процідіть рідину через дрібне сито.
  3. У лимонадницю або звичайну банку налийте відвар тархуну, додайте сік двох лимонів (залиште кілька часточок лимона для сервірування) і додайте слабогазовану воду. Спробуйте лимонад на смак, якщо він для вас занадто солодкий, можете збільшити кількість води.
  4. Додайте в банку часточки лимона і свіже листя тархуну та відправте в холодильник мінімум на 1 годину.

Читайте також: Чудово у спеку. Як приготувати хлібний квас удома Редактор: Кристина Гришанова Читати далі