Вулична їжа, які асоціації вона у вас викликає? Це щось американське, солоне, із кетчупом та м’ясом? Пропонуємо переглянути цю парадигму і приготувати солодкі оладки з горіхами від корейських вуличних торговців.

Хоча Південна Корея не настільки відома своєю вуличною їжею, як Таїланд чи В'єтнам, тамтешні продавці все ще пропонують великий вибір недорогих і смачних страв. Хотток — відома сезонна страва цієї країни. Ці маленькі млинці зазвичай наповнюють цукром зі смаком кориці та горіхами. Цукор, який розплавляється під час приготування перетворюється на карамель, що створює абсолютно нові відчуття текстури та смаків. Скоріш за все, продавець вас попередить, щоб ви не обпеклися гарячим цукром.

Відео дня Читайте також: Український стрит-фуд та донати. У Києві пройде фестиваль Вулична їжа

Цей рецепт стане для вас легким випробування — вам потрібно навчитися опановувати стихію вогню під вашою пательнею. Якщо полум’я буде занадто сильним або з’являться гарячі точки, хотток пригорить раніше, ніж пропечеться; якщо ж полум’я буде занадто слабким, тісто вийде блідим, а не апетитною рум’яною скоринкою. Якщо у вас є електрична сковорідка, використовуйте її для приготування хотток, оскільки тепло розподіляється рівномірно.Якщо ви готуєте їх на газовому полум'ї, уважно слідкуйте за хоттоком і перекладайте їх на сковорідці за потреби, щоб жоден з них не залишався в гарячій точці надто довго. Замість волоських горіхів можна використовувати інші види горіхів. Також до начинки можна додати чайну ложку кунжуту.

Корейські оладки Хотток з горіхами

Корейські оладки з горіхами (Фото: Instagram @miso.en.place) Корейські оладки з горіхами / Фото: Instagram @miso.en.place

Інгредієнти для тіста:

  • ¾ ч. л. швидкорозчинних або активних сухих дріжджів
  • 300 г борошна, плюс додатково для формування тіста
  • 25 г клейкого рисового борошна
  • 25 г (2 ст.л.) цукрового піску
  • ½ ч.л. дрібної морської солі
  • 25 мл (5 ст.л.) рослинної олії, плюс додатково для змащування сковорідки

Для начинки:

  • 100 г (½ склянки) темного цукру
  • 30 г волоських горіхів
  • 1 ст.л.меленої кориці

Читайте також: На контрасті з Трампом. Які культові страви замовляє Джо Байден під час виборчої кампанії та що це означає — пояснюють експерти

Спосіб приготування:

  1. Приготуйте тісто. Покладіть дріжджі в невелику миску, додайте 15 мл (1 ст.л.) теплої води і добре розмішайте.
  2. Висипаємо борошно в миску, додаємо цукор і сіль. Влити 175 мл (¾ склянки, мінус 1 ч. л.) теплої води, олію та дріжджі. Добре перемішайте, щоб утворилося тісто, яке тримає форму і є злегка вологим — воно не повинно сильно прилипати до рук. Якщо тісто занадто липке, додайте ще трохи борошна, якщо сухе — додайте невелику кількість води.
  3. Накрийте миску і залиште тісто підніматися на 60−90 хвилин. Воно буде пухким і легким, але не збільшиться вдвічі.
  4. Поки тісто відпочиває, готуємо начинку. Дрібно наріжте волоські горіхи та змішайте їх з цукром і меленою корицею.
  5. Коли тісто стане легким і пухким, розділіть його на вісім рівних порцій. Сформуйте з частин тіста тугі кульки та викладіть їх на робочу поверхню.
  6. Розплющте кульку тіста, а потім руками надайте їй форму диска діаметром приблизно 9 см і трохи товстішого в середині. Використовуйте достатньо борошна на робочій поверхні та руках, щоб тісто не прилипало до них.
  7. Візьміть диск тіста в ліву руку (якщо ви правша). Візьміть ложку начинки і викладіть її в центр диска. Притримуючи начинку великим пальцем лівої руки, злегка підніміть краї тіста над начинкою. Складіть краї, тримаючи тісто в круглій формі, поки начинка не буде повністю закрита, і нічого не витече назовні.
  8. Покладіть кульку тіста швом донизу на робочу поверхню і розплющте її долонею, перш ніж сформувати і наповнити ще три шматки тіста.
  9. Розігріваємо сковорідку на маленькому або середньому вогні. Злегка змащуємо сковорідку олією.
  10. Викладіть чотири хоттоки швом донизу на сковорідку і смажте, доки вони не зарум’яняться, але не підрум'яняться. Перевернути їх, а потім за допомогою широкої металевої лопатки розрівняти. Готуйте хотток зі сторони швів до апетитного рум’янцю, регулюючи вогонь за потребою. Переміщайте хотток на сковороді, щоб вони рівномірно підрум'янилися.
  11. Переверніть хотток і смажте, поки інші сторони не стануть золото-коричневими. Загалом вони повинні готуватися близько восьми хвилин. Поки готуються перші чотири хоттоки, сформуйте та наповніть решту шматочків тіста начинкою. Злегка змастіть сковорідку олією перед наступною партією і приготуйте решту чотири хоттоки таким же чином.
  12. Подавайте хоттоки гарячими, але попередьте гостей, щоб вони були обережні, коли кусатимуть їх.

Редактор: Анастасія Конорчук Читати далі