НАБУ і САП досягли спільного бачення організації подальшого об'єктивного та неупередженого розслідування фактів розголошення даних досудового розслідування.

Про це повідомляють пресслужба НАБУ і САП у Telegram.

«Обидва органи були створені з метою, щоб в Україні зникло поняття недоторканних прізвищ чи посад. Наше головне завдання зараз — вжити всіх необхідних заходів, щоб зберегти та примножити довіру до спільної роботи та результатів», — ідеться в повідомленні.

Відео дня

НАБУ і САП заявили, що залишаються вірними головній меті їхнього створення і продовжують реалізовувати свої повноваження для забезпечення невідворотності покарання за високопосадовецьку корупцію.

«Злагоджена робота обох інституцій перед будь-якими викликами є запорукою досягнення результатів у протидії топкорупції, на які очікує українське суспільство», — додали пресслужби.

«Витік інформації» в НАБУ — що відомо

Читайте також:
Андрій Смирнов (Фото:Олександр Медведєв / NV) Ексзаступника голови ОП Андрія Смирнова підозрюють у незаконному збагаченні майже на 16 мільйонів гривень — НАБУ

23 травня Спеціалізована антикорупційна прокуратура провела обшуки вдома у співробітника НАБУ, якого підозрюють у зловживанні службовим становищем.

ЗМІ повідомляли, що обшуки проводяться в рамках розслідування кримінальної справи про «велике будівництво». За даними УП, підставою для обшуків стало розголошення представниками НАБУ даних досудового розслідування в інтересах, зокрема, бізнесмена Юрія Голика, який фігурує у справі «великого будівництва».

За даними NV, 24 травня директор НАБУ Семен Кривонос відсторонив свого першого заступника Гізо Углаву на підставі його особистої заяви. Углава може входити до кола осіб, причетних до витоку інформації про перебіг розслідувань НАБУ в інтересах підозрюваних, повідомляли джерела.

Редактор: Єлизавета Кумбер Читати далі