Вам не потрібно йти в кав’ярню, щоб скуштувати ідеальний чизкейк. Американський рецепт цього пирога стане вашим улюбленим для ранкових посиденьок за кавою. Однорідна текстура, збалансований смак, незасолодкий та кремово-ніжний чизкейк.

Чизкейки вже класично стоять серед всеможливих тортів у вітринах кав’ярень. Однак, якщо поглибитися у суть цього десерту, то зрозуміємо, що це скоріше пиріг, який має основу з тіста і багато начинки, запеченої у духовці. Варіацій чизкейків безліч: від запіканкових тістечок у супермаркетах до розкішних обвуглених баскських у відомих пекарнях та кондитерських світу.Різноманіття виникло недарма: є величезний попит на сиркові десерти. Прикметно, що чи не в кожній країні існує свій варіант таких десертів. Сьогодні пропонуємо американський, заснований на класичному рецепті, який ідеально смакуватиме із сезонними фруктами.

Відео дня Читайте також: Найсолодше для матері. Рецепт чизкейка без випікання та чотири ягідні топинги, які смакуватимуть до нього

Зверніть увагу, що ви можете варіювати печиво для основи на свій смак, тому використовуйте шоколадне, горіхове, пісочне тощо, як вважаєте за потрібне. Можна також зробити основу заздалегідь і дати їй повністю охолонути, перш ніж додавати начинку. Сир краще обирати фермерський, крафтовий, або купувати в сироварнях і кошерних магазинах. Подавайте при кімнатній температурі з будь-якими фруктами і начинками на ваш вибір (наприклад, нарізані апельсини або свіжа малина, яблука в карамелі чи мангові кільця).

Читайте також: Смачно, швидко, автентично. Як приготувати сирник за рецептом дочки Ольги Франко Чизкейк по-американськи (Фото: Inst @thefrenchcottagepatisserie) Чизкейк по-американськи / Фото: Inst @thefrenchcottagepatisserie

Чизкейк

Інгредієнти:

  • 100 г печива Марія або Бельвіта
  • 100 г імбирних пряників
  • 80 г вершкового масла
  • Сіль
  • 600 г жирного вершкового сиру кімнатної температури
  • 100 г сметани кімнатної температури
  • 150 г цукрової пудри
  • 2 ст.л. кукурудзяного борошна
  • Дрібно натерта цедра ½ лимона
  • 1 ч.л. ванільного екстракту
  • 3 яйця
  • Сезонні фрукти (за бажанням)

Читайте також: Аби бути «в темі». Що таке Bubble Tea та де його можна скуштувати у столиці: 5 закладів

Спосіб приготування:

  1. Розігрійте духовку до 200 С. Застеліть глибоку 20-сантиметрову форму для випікання папером для випічки, залишивши трохи звисати, щоб потім витягнути пиріг (якщо хочете, щоб поверхня була акуратнішою, змастіть форму жиром чи олією). Поставте деко, достатньо велике, щоб вмістити форму, на середню полицю духовки, щоб запобігти протіканню.
  2. Покладіть печиво в пакет із замочком, а потім потовчіть його качалкою — суміш крихт і трохи більших шматочків є найбільш цікавою і привабливою, тому це кращий підхід, ніж використання кухонного комбайна (хоча, звичайно, ви можете подрібнити його там, якщо бажаєте).
  3. Розтопіть вершкове масло в невеликій каструлі або мікрохвильовій печі, потім додайте крихти та дрібку солі і добре перемішайте. Викладіть у форму для торта, потім розподіліть, щоб покрити дно. Використовуйте дно склянки, щоб щільно притиснути бісквітну суміш і створити суцільний шар, а потім випікайте 15 хвилин, доки добре не підсмажиться.
  4. Тим часом покладіть сир у велику миску або кухонний міксер. Тільки не забудьте злити всю рідину перед використанням.
  5. Обережно збиваємо сир дерев’яною ложкою (або насадкою для збивання в міксері на повільній швидкості). Додаємо сметану, збільшуємо швидкість руки або міксера до середньої і збиваємо до повної однорідності.
  6. Змішайте цукор і кукурудзяне борошно в мисці, потім додайте до сирної маси з лимонною цедрою, ваніллю і дрібкою солі (або замініть іншими цитрусовими цедрою або соками, квітковими водами, кавою або мигдальною есенцією тощо) і швидко перемішайте, мінімізуючи кількість повітря, яке ви додаєте в суміш. Розбийте яйця в макітру і збийте, а потім обережно додайте до сирної маси на низькій швидкості, доки начинка не стане однорідною.
  7. Дістаньте основу з духовки і залиште трохи охолонути. Зменшіть температуру духовки до 120 °C (для прискорення охолодження можна залишити дверцята духовки відчиненими на деякий час).
  8. Коли духовка розігріється до потрібної температури, вилийте начинку у форму для торта поверх основи, а потім обережно струсіть, щоб вирівняти її. Проведіть ложкою по поверхні, щоб позбутися бульбашок повітря, потім обережно поставте форму у більшу форму і випікайте приблизно 90 хвилин, до повного застигання, але щоб пиріг злегка хитався в центрі — регулярно перевіряйте в кінці приготування.
  9. Вимкніть духовку і залиште чизкейк всередині повністю охолонути, перш ніж виймати його з форми — це допоможе запобігти розтріскуванню начинки. Охолодіть, щоб акуратно розрізати.

Редактор: Анастасія Конорчук Читати далі