Оперативники Чопського прикордонного загону викрили схему незаконного переправлення громадян України призовного віку через державний кордон.

Про це повідомляє Державна прикордонна служба України.

До протиправної діяльності був причетний місцевий житель. Як з’ясувалося, це був власник готельного комплексу, розташованого в прикордонному районі. Чоловік через соцмережі підшукував охочих незаконно перейти до Словаччини. Він зустрічав своїх «клієнтів», коли ті прибували на Закарпаття, поселяв їх у власному готелі та сам доставляв до кордону.

Відео дня ДПСУ Фото: ДПСУ

Переправника та його клієнта затримали на околиці населеного пункту Новоселиця Ужгородського району. До моменту затримання останній встиг передати організатору схеми грошову винагороду за переправлення в розмірі 1000 доларів. Ще 7000 доларів переправник мав отримати в разі успішного завершення оборудки.

Правоохоронці провели огляд місця події, за результатами якого вилучили грошові кошти, транспортний засіб переправника, його мобільні телефони та чорнові записи.

ДПСУ Фото: ДПСУ

Фігуранта справи затримали в порядку ст. 208 КК України. Йому повідомили про підозру у вчиненні кримінального правопорушення за ч.3 ст. 332 ККУ. Вирішується питання про обрання закарпатцю запобіжного заходу.

Редактор: Євгеній Василенко Читати далі