Автор: Кіра Борисіхіна

Китай вклав понад 47 мільярдів доларів у найбільший у своїй історії інвестиційний фонд, спрямований на розвиток індустрії мікросхем.

Цю інформацію, за даними AFP, було опубліковано в базі даних Tianyancha в понеділок.

Читайте також:
Пекін нарощує зусилля для виробництва чипів (Фото:ALY SONG  Reuters) Фонд від товариша Сі. Китай простимулює виробництво чипів на $40 млрд — Reuters

Індустрія мікросхем стала ареною запеклого суперництва між Сполученими Штатами та Китаєм, оскільки обидві країни прагнуть технологічної переваги. Останніми роками відносини між двома найбільшими економіками світу значно загострилися.

Відео дня

У відповідь на зусилля Вашингтона обмежити доступ китайських компаній до ланцюжків постачань, що забезпечують передові американські технології, Пекін вклав мільярди доларів у розвиток власного виробництва чипів.

Згідно з даними, опублікованими Tianyancha, Міністерство фінансів Китаю, а також кілька державних банків та інших підприємств інвестували 344 мільярди юанів (близько 47,48 мільярда доларів США) у Національний інвестиційний фонд індустрії інтегральних мікросхем.

Цей третій етап вкладень, розпочатий у п’ятницю, перевершує за обсягом фінансування два попередні разом узяті.

У рамках другого етапу було заплановано інвестування 12,9 мільярда юанів (1,78 млрд доларів) у виробника напівпровідників Yangtze Memory Technologies Co.

Читайте також:
Промисловий ренесанс у США? Що відбувається

Міністерство фінансів Китаю є найбільшим акціонером третього етапу фонду. Крім того, державні компанії з Шанхая, Пекіна і технологічного центру Шеньчженя на півдні країни також внесли значні інвестиції, повідомляє Tianyancha.

Ці інвестиції підкреслюють стратегічну важливість напівпровідникової галузі для Китаю і його прагнення скоротити залежність від зарубіжних технологій. В умовах наростаючого технологічного суперництва зі США, Пекін має намір зміцнити свої позиції на світовому ринку мікросхем, забезпечуючи стійке зростання і розвиток національної економіки.

Читати далі