На тимчасово окупованих територіях України колишні російські ув’язнені сформували банду і викрадали у місцевих жителів і на підприємствах трактори та інше майно. Збиток становив кілька десятків мільйонів рублів, повідомляє російський Telegram-канал Astra в п’ятницю, 31 травня.

Перші пограбування почалися 8 березня 2023 року, коли кілька озброєних чоловіків у балаклавах проникли на територію ПрАТ Єлизаветівське в селі Єлисеївка Запорізької області та викрали трактор, навантажувач і 24 каністри з дизельним пальним.

Відео дня

Через два місяці шестеро невідомих з автоматами забрали у жителя села Тарасівка трактор JBC, який відбуксирували на військовому Уралі.

Читайте також: На окупованій частині Луганщини загарбники відмовляють мешканцям у компенсації за зруйноване житло — ОВА

У березні 2024 року пограбування зазнала вагова станція Новокиївка в Херсонській області. За даними Astra, невідомі замкнули охоронця, натягнувши йому шапку на обличчя, і відвезли із собою шість водяних помп John Deere. Після цього вони пограбували підприємство Домінація в селі Єлизаветівка Запорізької області, також погрожуючи зброєю охоронцеві. Вони викрали трактор John Deere і двигун вартістю 9 млн рублів, пише видання.

У ніч проти 16 травня ще один трактор зник з подвір'я жителя села Полкове в Донецькій області.

За даними ЗМІ, у пограбуваннях підозрюють 42-річного раніше судимого за грабіж, розбій та підробку грошей уродженця Північної Осетії Тамірлана Барагунова, а також судимого за підробку грошей Арсланбека Барагунова і ув'язненого за порушення правил обігу наркотиків 38-річного Руслана Ілімова. За даними Astra, у справі є й інші фігуранти, їх не затримали.

Редактор: Юлія Рябовіл Читати далі