На прем'єр-міністра Данії Метте Фредеріксен напав чоловік на вулиці у Копенгагені. Нападника затримано.

Про це повідомляє Nyheder із посиланням на канцелярію прем'єр-міністра.

Напад стався ввечері в п’ятницю, 7 червня. Прем'єр-міністр повідомила, що шокована інцидентом.

За даними видання, нападника заарештовано. Поліція Копенгагена підтверджує факт нападу, але не повідомляє подробиць.

Відео дня

Як зазначає видання, Метте Фредеріксен нещодавно проводила передвиборчу кампанію разом із кандидатом у ЄС від соціал-демократів Крістелем Шалдемозе напередодні парламентських виборів у ЄС у неділю.

Читайте також:
Роберт Фіцо (Фото:REUTERS/Nadja Wohlleben) Одужання Фіцо після замаху буде надзвичайно довгим — заступник прем'єра

Напади на політиків у Європі

15 травня на прем'єр-міністра Словаччини Роберта Фіцо скоїли замах. Словацькі ЗМІ повідомили, що прем'єр підійшов до людей на вулиці, після чого пролунало кілька пострілів, і він упав на землю.

За даними джерел місцевих ЗМІ, Фіцо дістав два-три поранення, імовірно, у кінцівки, груди і живіт. Загалом було зроблено п’ять пострілів.

Підозрюваним виявився 71-річний Юрай Цинтула, письменник і прихильник опозиційної партії Прогресивна Словаччина. Як повідомляли словацькі видання Dennik N і Refresher, стрілець заявив, що не згоден із політикою словацького уряду.

Раніше в травні кандидата в Європарламент від Соціал-демократичної партії Німеччини Маттіаса Екке жорстоко побили в Дрездені, коли він розклеював передвиборчі плакати. Політика госпіталізували з переломом лицьових кісток, йому потрібна була операція.

Редактор: Єлизавета Кумбер Читати далі