За 6 червня на фронті відбулося 73 бойові зіткнення, найбільшу активність російські окупанти виявили на Покровському напрямку.

Про це йдеться у зведенні Генштабу ЗСУ станом на 23:30.

За добу російські окупанти завдали по території України одного ракетного удару із застосуванням двох ракет і 35 авіаційних ударів 58-ма КАБами, застосували 477 дронів-камікадзе. Росіяни здійснили майже 2734 обстріли по позиціях українських військовослужбовців і населених пунктах із використанням різних типів озброєння.

Відео дня

На Харківському напрямку російські окупанти активних наступальних дій не проводили, намагалися витіснити підрозділи Сил оборони, чинячи інтенсивний вогневий вплив. Ситуація контрольована.

На Куп’янському напрямку росіяни протягом дня 6 червня намагалися просунутися до позицій ЗСУ в районах Дружелюбівки та Петропавлівки. Три атаки противника відбито Силами оборони.

Читайте також:
Олаф Шольц (Фото:Крістін Олссон/TT News Agency/via REUTERS) Шольц не став категорично заперечувати можливість передачі Україні ракет Taurus

На Лиманському напрямку ворог атакував 11 разів у районах Невського, Серебрянського лісу, Тернів і М’ясожарівки. Втрат територій і позицій не допущено.

На Сіверському напрямку російські війська п’ять разів намагалися прорвати оборону українських військовослужбовців у районах Білогорівки та Верхньокам’янського. Успіху не мали. Ситуація контрольована.

На Краматорському напрямку активність російських військ обмежилася п’ятьма бойовими зіткненнями. Чотири атаки в районах Іванівського, Кліщіївки та Калинівки успішно відбиті нашими захисниками. Ситуація напружена, триває бій у районі Калинівки.

Найбільшу активність ворог проявив сьогодні на Покровському напрямку. Загалом від початку доби окупанти 28 разів намагалися вклинитися в нашу оборону в районах Новоселівки Першої, Сокола, Євгенівки, Калинового, Новоолександрівки, Яснобродівки, Новопокровського та Прогресу. Наразі 22 атаки ворога відбито, шість бойових зіткнень тривають. Наші захисники вживають заходів щодо стабілізації обстановки та недопущення просування противника в глиб української території.

На Курахівському напрямку ворог п’ять разів атакував наші позиції в районах Парасковіївки та Красногорівки. Успіху не мали. Ситуація під контролем сил оборони.

Дев’ять разів окупанти безуспішно штурмували наші позиції на Времівському напрямку в районах Старомайорського, Урожайного та Новодарівки.

Читайте також:
Олександр Сирський (Фото:Олександр Сирський/Facebook) «Оптимізація» Генштабу. Сирський заявив, що у зоні бойових дій посилили військове управління

На Оріхівському та Придніпровському напрямках ситуація суттєвих змін не зазнала, під контролем Сил оборони, втрат позицій і територій не допущено.

В інших напрямках істотних змін в обстановці не відбулося.

Підрозділами нашої авіації та ракетних військ і артилерії від початку цієї доби завдано ураження по чотирьох районах зосередження особового складу, одному району скупчення озброєння і військової техніки, одному засобу ППО та одному РЛС окупантів.

Редактор: Євгеній Василенко Читати далі