Автор: Анастасія Печенюк

Генератор гіперреалістичних відео Sora від OpenAI взяв участь у створенні кліпу на пісню The Hardest Part американського співака Washed Out.

Доступ до Sora ще не відкритий для широкого загалу, але доступ до генератора мають деякі митці. Як пише Los Angeles Times, можливість скористатися інструментом творцям кліпу надав відеорежисер Пол Трілло. Він нібито зробив це безплатно. Творча команда, яка працювала над відео, каже, що ШІ дозволив їм зробити дещо масштабне, не витрачаючи бюджет. Відомо, що режисер створив за допомогою текстових підказок у Sora близько 700 роликів. З них було відібрано 55, які було змонтовано разом.

Відео дня

«Багатьом музичним кліпам просто не вистачає бюджету, щоб вони справджували мрії. Я думаю, що штучний інтелект може допомогти музичній індустрії у створенні речей, про які навіть Ернест [Грін] (справжнє ім'я співака Washed Out — NV) міг мріяти, про що він, можливо, і не наважувався мріяти раніше. … Не маючи обмежень бюджету та потреби подорожувати в різні місця, я зміг дослідити всі ці різні, альтернативні результати життя цієї пари», — сказав Трілло.

У кліпі розповідається історія закоханої пари — рудої кучерявої дівчини та хлопця-брюнета. Глядач ніби переслідує пару у їхній подорожі крізь різні локації та великі часові проміжки. Традиційно для відео, створених ШІ, зовнішність пари змінюється від відеофрагмента до відеофрагмента. В описі до відео творці зазначають, що це перше музичне відео, створене за допомогою Sora. Це також найдовше відео, створене за допомогою штучного інтелекту.

https://www.youtube.com/embed/-Nb-M1GAOX8

Нагадаємо, не всі в музичній індустрії підтримують впровадження технології ШІ. Минулого місяця понад 200 артистів підписали лист із закликом до посилення регулювання інструментів ШІ в музиці.

Читати далі