За прогнозом синоптиків, вже сьогодні в Україні пануватиме мінлива погода, подекуди з грозовими дощами та шквалами, яка завтра не зачепить лише один регіон.

Синоптикиня Наталка Діденко, на своїй сторінці в facebook, розповіла про зниження температури повітря завтра у більшості регіонів країни та попередила, де пройдуть особливо сильні грозові дощі, а також назвала регіон, куди вони не завітають.

Відео дня

«Із завтрашньої середи задуха з високою температурою повітря почне з України відступати. На заході буде +17+22 градуси. На півночі +20+24 градуси. У центральних областях України всьонєтакоднозначно — на Вінниччині +22+24, на Черкащині +24+27, на Полтавщині +26+29 градусів, у Кропивницькому з районами +25+28, на Дніпропетровщині ще попарить, до +30 градусів. У південній частині +30+33 градуси, на Одещині +28+30 градус. На сході України спека затримається, +30+34 градуси», — повідомила синоптикиня.

Читайте також:
Дощі та спека протягом тижня (Фото:wjarek / depositphotos) Зі зливами та спекою. Синоптики попередили про бурхливий тиждень і назвали два регіони, де дощів випаде вдвічі більше за норму

«Грозові зливи пройдуть в Україні в середу повсюди, проте, як завжди влітку, місцями та періодично. В окремих районах можливі град та шквали, обережно! Проте в денні години 12-го червня антициклон із заходу Європи на ім'я Yogi дасть потиличника атмосферним фронтам і зсуне їх східніше. Карта внизу. Тому завтра західна частина України отримає паузу в дощах. Але вдень, бо найближчої ночі ще там подощить. У Києві 12-го червня очікуються дощ та грози, місцями при грозах град та шквали. Також ймовірні сильні зливи, тому можливі підтоплення вулиць у місцях недостатньо почищених стоків та надлишку заасфальтованої території. У столиці із завтрашнього дня знизиться температура повітря, вдень передбачається проти сьогоднішніх +26, +27 градусів відчутно свіжіші +19+21 градус», — попередила Діденко.

Наталка Діденко / facebook Фото: Наталка Діденко / facebook Редактор: Юлія Сурікова-Ганська Читати далі