Багато господинь віддають перевагу сухим порошкам для прання в пральній машині. Однак варто знати, що використання неправильного порошку може спричинити поломку машини.

Який порошок не можна використовувати для прання

Деякі господині вважають, що одяг у режимі ручного прання можна прати порошком з аналогічною позначкою. Проте майстри з ремонту пральних машин застерігають: ніколи не використовуйте порошок для ручного прання в автоматичних пральних машинах. Виняток становлять універсальні засоби, на маркуванні яких вказано, що вони підходять як для ручного прання, так і для прання в автоматичних пральних машинах.

У чому різниця

  1. По-перше, порошок для ручного прання містить речовини, що провокують утворення великої кількості піни. Це допомагає ефективніше відпирати бруд, докладаючи менше зусиль. Однак, у барабані машини-автомат такий засіб почне інтенсивно пінитися. Мільйони маленьких мильних бульбашок можуть вийти за межі барабану і пошкодити деталі пральної машини, особливо її електронну складову.
  2. По-друге, випрані в машині-автомат порошком для ручного прання речі не будуть до кінця виполоскані. Програми автоматичної машини не розраховані на тривале полоскання з великою кількістю води. Тому, якщо ви помітили, що використовуєте невідповідний засіб, обов’язково увімкніть додаткове полоскання. Це допоможе додатково промити шланги, в яких залишилася надмірна піна.
  3. По-третє, пральний порошок для ручного прання часто містить речовини, які захищають руки від шкідливого впливу мийного засобу. Ці складники можуть чинити негативний вплив на барабан пральної машини-автомат.

Відео дня Редактор: Альона Дука Читати далі