Сергій Фурса

Сергій Фурса

Колумніст, інвестиційний банкір, заступник директора Dragon Capital

Ринок забув, що колись він найбільше хвилювався через удари по російським НПЗ, і вже не звертає увагу на чергове видовище з Росії

Американські ринки досягли нового історичного максимуму. І вгору ринок тягне лише кілька компаній, що, зазвичай, закінчується поганенько. Але поки свято триває, важко триматись осторонь. Лідером ринку і тепер ще й найбільшою компанією за капіталізацією в світі стала NVIDIA, обігнавши на цьому тижні одну яблучну компанію. І наочно доводячи, що в часи золотої лихоманки найкраща ідея — продавати лопати. От вони і продають лопати, підживлюючи найбільший хайп року, або й десятиліття, штучний інтелект, як і до цього отримавши свій бонус від криптоманії. Що і витягує ринок нагору. Ринок, три найбільші компанії якого — NVIDIA, Apple і Microsoft — за капіталізацію вже перевершили весь фондовий ринок Китаю.

Відео дня

Але там завзяті комуністи, їм ці біржові ігри не цікаві. Принаймні, вони так можуть сказати. А індекс S&P500 відкриє п’ятницю з позначки у 5352 пункти, що на 20 пунктів вище, ніж тиждень тому. Як довго ще може надуватись бульбашка штучного інтелекту і чи повториться історія доткомів початку 21-го століття зараз можна тільки здогадуватись.

Читати далі