Учора, 6 червня, у Міноборони повідомили, що 15% військовозобов'язаних українців вже оновили свої дані. Це 1 млн 412 тис. осіб, і більшість зробила це через застосунок Резерв+.

https://www.youtube.com/watch?v=UjRTauCEToM

Про це в ефірі телемарафону Єдині новини повідомив речник Міноборони Дмитро Лазуткін. Він також відповів, чи можуть особі вручити повістку для уточнення даних після оновлення персональної інформації в Резерв+.

Відео дня

Вручення повістки після оновлення даних у Резерв+ — пояснення Міноборони

Після оновлення даних через застосунок Резерв+, військовозобов'язані все одно можуть отримати повістку, зокрема й на вулиці.

Читайте також: «ТЦК виявився не готовим, як і Резерв+». Через черги люди не встигають оновити дані, 60-денний термін треба продовжити, — інтерв'ю з Фріз

«Мобілізація в країні триває вже не перший рік. Від початку повномасштабного вторгнення тривають мобілізаційні процеси в доволі серйозному обсязі, а тому повістку дійсно можуть вручити на вулиці», — пояснив речник Міноборони.

Чи надсилатимуть повістки у Резерв+

Раніше заступниця міністра оборони України з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації Катерина Чорногоренко теж в ефірі телемарафону зазначила, що у Резерв+ повістки приходити не будуть.

Читайте також: Оновити дані онлайн. Як працює додаток Резерв+ та чи надсилатимуть в ньому повістки

«Зараз робота над таким функціоналом не ведеться. Тому що немає законодавчого рішення на будь-якому рівні. Тому повістки через додаток Резерв+ не розсилаються. І поки що не плануються», — запевнила Чорногоренко.

Чи можуть доставити до ТЦК примусово після оновлення даних через Резерв+

Катерина Чорногоренко заявила, що примусове доставлення особи в ТЦК може відбуватись, через те що в застосунку Резерв+ поки що немає можливості виправити дані за потреби. Відповідно військовозобов'язаний може актуалізувати наявні дані після реєстрації у Резерв+, однак не може вносити зміни самостійно. Речниця голови МОУ також наголосила, що треба розглядати кожний випадок окремо, аби зрозуміти підстави для дій представників ТЦК.

Читайте також:
Додаток Резерв+ (Фото:Міноборони України) «Наче тест Який ти фрукт». Додаток Резерв+ — це катастрофа. Інтерв'ю NV з експертом із кібербезпеки

«Застосунок Резерв+ реалізує можливість оновити свої дані. Це пошта, телефон, фактичне місце проживання. Щодо загального військового обліку, оновлення даних людини, оновлення війського-облікової спеціальності ми зараз робимо все, щоб реалізувати функціонал, щоб можна було оновити й інші дані, які є в ТЦК та СП онлайн. Цей функціонал ми також реалізуємо в червні», — пояснила Черногоренко.

Наразі виправити дані можна, завітавши в ТЦК.

«Застосунок [Резерв+] забезпечує прозорість та відкритість щодо даних, які знає про вас держава. Які містяться в реєстрі Оберіг. Помилки — наслідок людського фактору. Таке періодично трапляється, коли інформація з паперових карток вручну переноситься до реєстру. Рекомендуємо звернутися до ТЦК, у якому ви стоїте на обліку, щоб виправити помилки», — повідомили у Міноборони.

Читайте також: Загальна мобілізація в Україні. Хто підлягає, яким є порядок та які фахівці є затребуваними в армії

Чи направляють на ВЛК одразу після оновлення даних

Після оновлення даних онлайн або через ТЦК або ЦНАП, повістка на проходження ВЛК не вручається одразу. Вона надсилатиметься в паперовій формі, а не у застосунку Резерв+, зазначив речник МОУ Дмитро Лазуткін.

«Під час оновлення даних направлення на ВЛК видаватися не буде. Таке направлення може бути виписане у разі потреби згодом», — пояснювали в Міноборони.

Про те, як користуватись додатком Резерв+ NV розповідав у цьому матеріалі.

Читайте також: Нові правила мобілізації. Кого і за що оголошують в розшук на вимогу ТЦК Редактор: Гліб Овчаренко Читати далі