Є кілька способів схуднути за 10 днів без подальших проблем зі здоров’ям. Результат залежить від вашого віку, зросту та наявності супутніх захворювань.

Читайте також: При менопаузі. Вчені назвали три групи продуктів, які варто їсти жінкам після 45 років, щоб схуднути

Згідно з дослідженнями Всесвітньої федерації боротьби з ожирінням, до 2035 року понад половина населення світу матиме надлишкову вагу або страждатиме ожирінням. Близько 2,6 мільярда людей у ​​всьому світі, тобто 38% населення, вже мають надлишкову вагу, і очікується, що це число зросте до більше ніж 4 мільярди людей (51%) за 12 років. У таких умовах турбота про вагу тіла стає дуже важливою справою.

Відео дня

На думку світових фітнес-тренерів існує кілька вправ і методів, за допомогою яких можна схуднути за 10 днів, пише Lifestyle Asia. Попри те, що ці методи можуть бути жорсткими та пов’язані з певним ризиком, якщо їх виконувати належним чином, схуднення за 5−10 днів є легким завданням.

Як ефективно схуднути за 7−10 днів

Знизити вагу на 10 кг цілком можливо, якщо пам’ятати про кілька речей. Дієтологи припускають, що втрата ваги на 5−10 кг можлива за 10 днів, якщо ви прагнете щодня скоротити 500 калорій за допомогою дієти та 500 калорій за допомогою фізичних вправ і домашніх засобів. Щоб швидко скинути зайві кілограми, жінки повинні споживати 1200 калорій, а чоловіки — 1800 калорій на день.

Йога і вправи — одні з найефективніших способів схуднути за 10 днів. Є також кілька планів здорового харчування. Споживання калорій більше вплине на вашу подорож до схуднення, ніж фізичні вправи. Ось кілька швидких порад і домашніх засобів, щоб схуднути за 10 днів.

Не пийте надмірну кількість води

Фітнес-тренер Стів Максвелл радить скоротити споживання крохмалистої вуглеводної їжі. Це означає, що споживання таких харчових продуктів, як цукор, крохмаль, випічка та хліб усіх видів, заборонено. Свіжі фрукти містять хороші вуглеводи, тому їх можна вживати.

Поряд з фруктами намагайтеся щодня включати в свій раціон салати з сирих овочів. Порція тваринного білка чотири рази на тиждень також корисна. Ще одна важлива порада, якою поділився Макселл, — припинити надмірне споживання води.

Щоб схуднути, варто зменшити вживання рафінованих вуглеводів (Фото: Elnur_/depositphotos) Щоб схуднути, варто зменшити вживання рафінованих вуглеводів / Фото: Elnur_/depositphotos

Зменшіть споживання рафінованих вуглеводів

Персональний тренер Гейден Вільям Кортленд пропонує зменшити споживання рафінованих вуглеводів. Його можна замінити білком і корисними жирами. Ще одна важлива порада: використовуйте коротші повторення високоінтенсивних вправ, як-от 10-хвилинний спринт, частіше ніж довгі повільні вправи, як-от біг на біговій доріжці в рівному темпі.

Сон також дуже потрібен для схуднення. Потрібно переконатися, що вони отримують багато якісного сну вночі, бажано принаймні 7 годин.

Пропустіть зважування

Щоденна перевірка ваги може викликати стрес. Це може демотивувати вас і спонукати здаватися. Перевірка ваги також може ввести в оману, оскільки вона не враховує, що ви можете нарощувати м’язову вагу. Ви повинні зважуватися раз на тиждень і в ідеалі вранці.

Читайте також: Частина здорового харчування. Вченці назвали вуглевод, який найкраще сприяє зниженню тиску

Візьміть із собою закуски

Шилпа Арора Н. Д. — відомий медичний лікар, дієтолог і сертифікований тренер з макробіотичного здоров’я. У розмові з NDTV вона сказала, що зазвичай перекус не в дома — непотрібна їжа та ризик набору зайвих калорій. Тому завжди варто пакувати власний перекус, коли виходите з дому. Горіхи та насіння, фрукти, звичайний йогурт, пахта, паростки, темний шоколад чи сир — ідеальний перекус.

Використовуйте здорові альтернативи у своєму раціоні

Дейв Аспрей, засновник Bulletproof 360 Inc. і Bulletproof Nutrition Inc., пропонує перейти з рослинної олії, що викликає запалення, на топлене масло. Можна також замінити овочі, такі як рис і картопля, листовими зеленими овочами. Замість рису можна перейти на цвітну капусту. Фруктоза з таких продуктів, як фрукти, може викликати тягу до їжі протягом усього дня. Він радить не їсти на сніданок продукти, багаті фруктозою. Ви можете їсти його після обіду, щоб ви могли спати під час відчуття голоду.

Перейдіть на рідку дієту для схуднення на 10 кг за 10−15 днів

Вікторія Гарсія Драго, яка є інструктором з йоги, припускає, що якщо ви хочете отримати швидкі результати, ви можете вибрати рідку дієту протягом 3 днів. У цей період не можете вживати нічого, окрім органічних соків для прискорення метаболізму.

Необхідно пити багато води кімнатної температури з додаванням кількох скибочок лимона, лайму та нарізаних огірків. Це зволожить тіло і зробить шкіру сяючою. Ваш шлунок також буде відчувати себе повним весь час. Трохи фізичних вправ і руху тіла також дуже важливі.

Не вживайте техногенні продукти та порожні калорії

Особистий тренер Метт Свєжинскі каже, що для схуднення за 10 днів, потрібно пам’ятати про свій раціон. Слід зменшити споживання «порожніх калорій», таких як печиво, газовані напої та оброблена їжа. Щоденна активність однаково важлива, тому займайтеся такими видами діяльності, як ходьба, біг, їзда на велосипеді, плавання, танці та спорт.

Джеймі Макфаден, інший тренер із здоров’я та фітнесу, пропонує триматися подалі від упакованої їжі чи чогось несвіжого. Вона також пропонує скоротити споживання алкоголю.

Після того, як ви досягли своєї мети щодо схуднення, вагу легко підтримувати. Є кілька речей, які потрібно мати на увазі.

Для схуднення варто відмовитися від упакованих перекусів (Фото: beats1/depositphotos) Для схуднення варто відмовитися від упакованих перекусів / Фото: beats1/depositphotos

  • не варто продовжувати дотримуватися низькокалорійної дієти і бути активними так чи інакше;
  • не потрібно жертвувати сном, потрібно добре відпочивати;
  • необхідно пройти повне медичне обстеження, щоб виявити будь-яку основну причину збільшення ваги;
  • слід уникати шкідливої ​​їжі та вживання алкоголю;
  • важливо залишатися мотивованими та послідовними.

Читайте також: Що ефективніше для втрати зайвої ваги: обмеження калорій чи часу споживання їжі

Чи є побічні ефекти від схуднення за 10 днів

Хоч метод досить ефективний, втрата ваги за 10 днів може мати кілька побічних ефектів. Це метаболічні зміни, втрата м’язів і дефіцит поживних речовин. Втома, зневоднення, електролітний дисбаланс і утворення жовчних каменів також є одними з побічних ефектів швидкої втрати ваги.

Правова інформація. Ця стаття містить загальні відомості довідкового характеру і не повинна розглядатися як альтернатива рекомендаціям лікаря. NV не несе відповідальності за будь-який діагноз, поставлений читачем на основі матеріалів сайту. NV також не несе відповідальності за зміст інших інтернет-ресурсів, посилання на які присутні в цій статті. Якщо вас турбує стан вашого здоров’я, зверніться до лікаря.

Редактор: Тетяна Денисенко Читати далі