У Міністерстві оборони України кажуть, що не планують розсилати повістки через мобільний додаток Резерв+.

Про це заявила заступниця міністра оборони України з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації Катерина Чорногоренко в ефірі національного телемарфону.

Відео дня

Вона також уточнила, що робота над таким функціоналом не ведеться.

«Зараз робота над таким функціоналом не ведеться. Тому що немає законодавчого рішення на будь-якому рівні. Тому повістки через додаток Резерв+ не розсилаються. І поки що не плануються».

Читайте також: Оновити дані за кордоном. Чи допоможе застосунок Резерв+ та чи настає відповідальність, якщо не уточнити дані

З 18 червня Міністерство оборони планує уможливити генерацію в системі Резерв+ QR-коду, який дасть змогу надати виписку з реєстру Оберіг, що матиме таку саму юридичну силу, як і військово-обліковий документ.

Додаток Резерв+ для оновлення даних ТЦК — що відомо

18 травня в Україні запустили застосунок Резерв+, у якому можна оновити облікові дані для ТЦК і СП. Згідно з новим законом про мобілізацію, усі військовозобов'язані громадяни у віці 18−60 років мають оновити дані протягом 60 днів — до 16 липня. У документи військовозобов'язаних вклеюватимуть VIN-коди (штрих-коди).

Станом на 22 травня 805 тисяч громадян України оновили свої дані в застосунку Резерв+. Авторизувалися в застосунку — понад мільйон українців.

Планується, що в Резерв+ з’являться електронний аналог військового квитка, а також послуги рекрутингу.

Редактор: Євгеній Василенко Читати далі