Міністерство оборони Німеччини повідомило федеральний уряд про необхідність додаткового фінансування в розмірі 3,8 млрд євро для допомоги Україні в поточному фінансовому році.

Про це повідомляє Bild.

Згідно з виданням, Німеччина вже надала Києву 7,1 млрд євро у вигляді військової допомоги цього року. Ці кошти використовуються для оплати військової продукції, яку Україна купує безпосередньо у промисловості. Також кошти будуть спрямовані на фінансування повторних замовлень зброї, яку Бундесвер передав українській армії.

Відео дня Читайте також:
Олаф Шольц (Фото:Christine Olsson/TT News Agency/via REUTERS) «Це було важливо зробити». Рішення Німеччини про передачу третьої системи Patriot для України було непростим — Шольц

Однак Україна гостро потребує посиленої підтримки для ефективної оборони проти російських військ.

За інформацією Bild, Міноборони повідомило уряду про додаткову потребу в 3,8 мільярда євро для допомоги Україні в поточному фінансовому році.

У середу глава відомства Борис Пісторіус обговорив це питання з канцлером Олафом Шольцем.

Читайте також:
У Львові відкрили найбільший у країні центр протезування (Фото:Прес-служба GIZ Ukraine) За підтримки Німеччини. У Львові відкрили найбільший у країні центр протезування

Додаткові витрати мають бути представлені на затвердження парламенту в червні, включно із супутнім фінансуванням.

Згідно з виданням, Міністерство фінансів підтримує цю пропозицію оборонного відомства.

Крім того, джерела Bild повідомили, що на 2025 рік Міноборони заклало рекордну суму в 15 мільярдів євро на допомогу Україні.

Редактор: Дар’я Харченко Читати далі