Міністерство оборони України допустило до експлуатації у Силах оборони 18 зразків озброєння та військової техніки за минулий тиждень, повідомляє пресцентр відомства у четвер, 16 травня.

Усього за перші три місяці 2024 року Міноборони допустило до використання у війську понад 80 зразків зброї та техніки українського виробництва.

Водночас введено в експлуатацію 24 зразки зброї, що пройшли кодифікацію за останній тиждень, додає Міноборони.

Відео дня Читайте також: Німецький концерн Rheinmetall планує відкрити в Україні нове підприємство для систем ППО

Виробництво зброї в Україні

12 квітня президент Володимир Зеленський зазначав, що Україні потрібно збільшувати власні можливості та нарощувати виробництво зброї через затримку допомоги партнерів.

Читайте також:
Нова військова техніка (Фото:Скриншот відео / Головнокомандувач ЗС України / Facebook) На відео з Сирським і Умєровим помітили невідому раніше бронемашину українського виробництва

13 квітня президент заявив, що в Україні працюють 500 виробництв ОПК.

До цього представник Головного управління розвідки Міноборони Андрій Юсов повідомив, що в Україні під час повномасштабної війни налагодили виробництво аналогів американських бронемашин M113, MaxxPro і Humvee, і вони вже використовуються в бойових умовах.

Зокрема, Україна вже виготовляє вісім самохідних артилерійських установок Богдана щомісяця, повідомляла газета The New York Times. Хоча до повномасштабної війни Україна мала на озброєнні лише одну Богдану.

Редактор: Юлія Рябовіл Читати далі