З початку року Міністерство оборони України кодифікувало та допустило до експлуатації у війську понад 10 роботизованих комплексів вітчизняного виробництва.

Про це у вівторок, 28 травня, повідомили у пресслужбі відомства.

Там зазначили, що сучасні технології, зокрема дрони та наземні роботизовані платформи, мінімізують контакт з противником і захищають життя військових.

Відео дня

Крім цього, роботизація посилює бойові спроможності підрозділів Сил оборони України, кажуть у Міноборони.

Читайте також:
Люди виходять із супермаркету з ліхтариками під час часткового відключення електроенергії через напад Росії на Україну, Київ, Україна, 16 травня 2024 року (Фото:REUTERS/Thomas Peter) «Цивільним легше». Нестача електрики в Україні уповільнює та здорожчує виробництво зброї — The New York Times

У відомстві повідомили, що наземні роботизовані платформи застосовуються як носії озброєння та для ведення вогню з укриття. Деякі комплекси вже пройшли бойові випробування та отримали високу оцінку від українських захисників.

12 березня міністр цифрової трансформації Михайло Федоров повідомив, що в Україні починається масове виробництво роботизованих наземних платформ, які знищують позиції та техніку росіян, мінують, розміновують, евакуюють поранених та підвозять боєприпаси на позиції.

23 травня президент України Володимир Зеленський під час свого виступу на саміті United24 у Києві оголосив про старт глобального збору на бойові роботизовані платформи.

Редактор: Вікторія Горьова Читати далі