12 травня, разом з усім світом, українці відзначають День матері. В Україні цей день затьмарений трагічними подіями. Український народ продовжує мужньо протистояти агресії російських окупантів — під обстрілами мирні міста і села.

Багато українських жінок через війну були змушені з дітьми покинути рідні домівки, а хтось поповнив лави ЗСУ. У найзворушливіше свято весни День матері українські знаменитості опублікували сімейні фото. Деякі зірки показали знімки з дітьми або зі своїми мамами.

Відео дня

Onuka поміркувала над тим, як бути мамою у воєнний час: «Мені дуже сподобалася думка, що „материнство не любить слабких, адже або воно тебе, або ти його“. А в наших умовах материнство ще й поєднується з постійною небезпекою для дітей. Нині школи й садочки обираються, в першу чергу, за наявністю та якістю укриття, а всі решта критеріїв тупо відходять на задній план. У жінки й так є інстинкт збереження своєї дитини від природи, який превалює над усіма, а коли він постійно увімкнений через небезпеку прильоту / наступу / окупації, то іноді сил не залишається зовсім».

Джамала

Злата Огнєвіч

Настя Каменських

Наталка Денисенко

Маша Єфросиніна: «В цей день я хочу говорити не про свою маму (хоча це найкраща жінка в світі, яка досі дає мені відчуття захисту та затишку), не про себе, а про сьогоднішню українську мати. Лише вона знає, який на присмак той звіриний страх за свою дитину, коли йдуть обстріли. Лише вона знає, як народжувати під час тривог в лікарнях, в укриттях та метро. Тільки ми, матері українських дітей, знаємо, які слова говорити їм, коли вони чують вибухи, граючись із Лего. Вміємо брати себе в руки та посміхатися, щоб вони не бачили нашої розгубленості та відчаю. Знаємо, які слова підбирати, щоб запевняти дітей в тому, що ми обов’язково переможемо зло! Лише українська жінка знає, що таке кинути все, та з дитиною на руках пішки перетинати кордон, взявши лише документи та улюбленого ведмедика своєї малечі. Тільки українська мати знає, як проводжати свого сина на фронт і плакати, знаючи, що її сльози нічого не змінять. Українська мати знає, як життя втрачає сенс, коли вона ховає свого сина через цю страшну криваву війну. Лише наша жінка може зрозуміти ту, яка приймає рішення народити дитину від свого чоловіка, який служить. Або народити дитину, ставши вдовою! Або народжувати в Україні, попри страхи, тому що їхнє кохання з чоловіком потребує продовження в країні, де вони залишаються жити та працювати. І лише українська жінка зрозуміє ту, хто сьогодні глушить в собі материнські інстинкти й відкладає народження дитини на мирні часи. Кожна з українських матерів має право на свої рішення і на свої почуття. Сьогодні ми — це інстинкти за наших дітей!».

Руслана

Лілія Ребрик

Світлана Тарабарова

Оля Полякова

Катя Осадча

Ольга Сумська

Монатік

Катерина Кузнецова

Читайте також: З Днем Матері. Красиві вітання найріднішій людині Редактор: Оксана Ткаченко Читати далі