У середу, 8 травня, Реал і Баварія проведуть матч-відповідь у півфіналі Ліги чемпіонів з футболу. Друга гра між командами відбудеться у Мадриді на стадіоні Сантьяго Бернабеу.

NV.ua розповідає про головні інтриги та сюжети протистояння.

Читайте також: «Хотів збентежити мене». Нападник Баварії поскаржився на зірку Реала, який заважав йому забити Луніну — відео

Як пройшов перший матч

У Мюнхені команди зіграли унічию — 2:2. Баварія активніше розпочала зустріч та мала кілька небезпечних моментів, однак рахунок відкрив Реал: на 24-й хвилині Вінісіус Жуніор переграв Мануеля Ноєра після ефектного пасу від Тоні Крооса.

Відео дня

Баварія не зуміла відновити ініціативу до перерви, однак на початку другого тайму організувала серію атак на ворота Реала, які вилились у два м’ячі. Спершу Лерой Сане потужно пробив у ближній кут воріт Андрія Луніна, а невдовзі Гаррі Кейн реалізував пенальті за фол проти Джамала Мусіали.

Карло Анчелотті відреагував на пропущені голи кількома замінами, які допомогли Реалу зупинити натиск Баварії. Наприкінці основного часу Родріго заробив пенальті, який реалізував Вінісіус. Цей гол зафіксував нічию у матчі.

https://www.youtube.com/watch?v=h4pmzQI7ikI

Хто не зіграє

У Реала від травми продовжує відновлюватись захисник Давід Алаба, який не грає від грудня 2023 року. Інших втрат у мадридців немає — у склад навіть голкіпер Тібо Куртуа, який провів дебютний матч у сезоні 4 травня проти Кадіса (3:0). Однак Карло Анчелотті вже заявив, що бельгієць ще не набрав оптимальну форму, тож проти Баварії зіграє Андрій Лунін.

Читайте також: Завдяки невдачі українця. Зірка Баварії увійшов в історію британського футболу, забивши гол Луніну — відео

У Баварії втрат набагато більше. Зокрема, через травми матч-відповідь з Реалом пропустять вінгер Кінгслі Коман та універсальний захисник Рафаел Геррейру. Окрім них, команді Томаса Тухеля не допоможуть оборонці Саша Бое та Буна Сарр, також під питанням участь у матчі ще двох гравців захисної лінії — центрбеків Матейса де Лігта та Дайо Упамекано.

Що на кону

Реал має хорошу можливість вдруге за останні три роки вийти у фінал Ліги чемпіонів та додати європейський титул до перемоги у Ла Лізі, яку клуб оформив минулими вихідними. Мадридці претендують на ювілейний, 15-й Кубок чемпіонів в історії, що, звісно, є рекордом футболу.

Натомість Баварія у Мадриді спробує вчергове врятувати нинішній сезон. Клуб вже віддав титул чемпіона Німеччини та давно вилетів із Кубка країни, тож поразка на Сантьяго Бернабеу фактично стане завершенням кампанії 2023/24 для Тухеля. Сам тренер, як відомо, покине клуб цього літа.

Що кажуть тренери

Карло Анчелотті: «Я завжди дуже впевнений, тому що ми Реал Мадрид. У мене найкращий склад, команда показала себе дуже добре в цьому сезоні. Реал Мадрид і Баварія дуже схожі. Ми дуже поважаємо Баварію. Вони були кращими за нас у першому матчі. Ми повинні зробити все можливе. У нас є шанс провести ще один фінал. Ми знаємо, що у півфіналі буде складно, але ми готові».

Тухель та Анчелотті (Фото: REUTERS/Angelika Warmuth) Тухель та Анчелотті / Фото: REUTERS/Angelika Warmuth

Томас Тухель: «Я думаю, що у цій грі все може відбуватися хвилями, з різними фазами. Обом командам доведеться терпіти. Обидві команди надзвичайно сильні у контролі м’яча та у швидких переходах. Думаю, що це буде дуже складна гра».

Орієнтовні склади

Реал: Лунін — Карвахаль, Начо, Рюдігер, Менді — Кроос, Тчуамені, Вальверде, Беллінгем — Родріго, Вінісіус.

Баварія: Ноєр — Кімміх, Де Лігт, Даєр, Мазраві — Горецка, Лаймер — Сане, Мюллер, Мусіала — Кейн.

Читайте також: Лунін чи Куртуа? Тренер Реала повідомив, хто захищатиме ворота у другому півфіналі Ліги чемпіонів проти Баварії

Коли і де дивитись матч

Матч-відповідь між Реалом та Баварією відбудеться у вівторок, 8 травня, початок — о 22:00 за Києвом. В Україні гру транслюватимуть медіасервіси MEGOGO і Volia TV.

Читати далі