У четвер, 9 травня, голова Верховної Ради України разом з президенткою Європарламенту Робертою Мецолою відвідали Трипільську ТЕС.

Про це повідомляє Центренерго.

Там зазначили, що представники делегації побачили наслідки масованих ракетних атак, а Мецола була шокована масштабами руйнувань на обʼєктах теплової генерації.

Відео дня

Вона пообіцяла, що зробить усе можливе, аби провести всі необхідні домовленості з країнами ЄС про оперативну заміну понівеченого обладнання енергетичних обʼєктів України.

Центренерго/Facebook Фото: Центренерго/Facebook Центренерго/Facebook Фото: Центренерго/Facebook Центренерго/Facebook Фото: Центренерго/Facebook Центренерго/Facebook Фото: Центренерго/Facebook

Удар РФ по Трипільській ТЕС

У ПАТ Центренерго повідомили, що внаслідок російського удару 11 квітня було повністю зруйновано Трипільську теплоелектростанцію в місті Українка Київської області.

Пізніше в Центренерго повідомили, що через удар втратили 100% генерації.

В Укренерго зазначали, що через втрату Трипільської теплоелектростанції зменшилася потужність для покриття споживання у пікові вечірні години.

У Міненерго назвали складною ситуацію на Трипільській ТЕС після російської атаки. Там кажуть, що потрібно кілька днів, щоб зрозуміти, чи можна щось відновити.

Трипільська ТЕС — найпотужніша електростанція на Київщині. Є найбільшим постачальником електроенергії у Київську, Черкаську та Житомирську області. Підприємство займає площу 281,3 га. ТЕС розташована у місті Українка Обухівського району на березі Канівського водосховища.

Редактор: Юлія Завадська Читати далі