2 червня, на Майдані Незалежності в Києві, відбулася церемонія прощання з парамедикинею, журналісткою і волонтеркою Іриною Цибух із позивним Чека, яка загинула 29 травня під час ротації на Харківському напрямку.

Читайте також: У Києві прощалися з парамедикинею батальйону Госпітальєри Іриною Цибух — фото і відео

На церемонії прощання близькі, побратими Чеки, а також жителі столиці, які прийшли вшанувати пам’ять Цибух, виконали українські пісні. Парамедикиня залишила список пісень для виконання на Майдані.

Відео дня

Композиції, які визначила для церемоніалу Ірина Цибух.

Зродились ми великої години

Пісня буде поміж нас — Володимир Івасюк

ВІА Візерунки шляхів — Весна і Ти

Сонце низенько

Намалюй мені ніч

Запроси мене у сни свої

Лента за Стрічкою

Леся — Круть

Ой, у лузі Червона Калина

Україна — Тарас Петриненко

Подруга Цибух Марина Круть співала і грала на бандурі. Попрощатися з парамедикинею прийшла і Маша Єфросиніна. «Чому люди, які так рано дійшли мудрості життя, зрозуміли, що є насправді цінним, вмирають? Вони мають жити, щоб нести світло. Морок має гинути, мразоти мають гнити в землі. І аж ніяк не молоді та вільні, неймовірні українці. Біль», — написала ведуча.

instagram.com/mashaefrosinina Фото: instagram.com/mashaefrosinina instagram.com/mashaefrosinina Фото: instagram.com/mashaefrosinina instagram.com/mashaefrosinina Фото: instagram.com/mashaefrosinina

3 червня прощання з Іриною Цибух відбудеться у Львові. Парамедикиня написала посмертного листа 8 квітня 2023 року, коли працювала для розвідки 80-ї бригади в Донецькій області.

Читайте також: «Важливо, щоб її зусилля були продовжені». Зеленський відреагував на загибель парамедикині батальйону Госпітальєри Ірини Цибух Редактор: Оксана Ткаченко Читати далі