Одеський ресторатор запускає роботу ще одного ресторану, який присвяченій кухні регіону Бессарабії — історичного регіону у Східній Європі.

17 травня в Одесі відкривається ресторан Мамалига зі стравами кухні Бессарабії. Заклад стане черговим гастрономічним проєктом відомого одеського ресторатора Михайла Серебріна та підприємця Дмитра Колбасюка.

Відео дня

Як пишуть у команді ресторану, тут будуть «багатовікові рецепти, що об'єднали в собі колорит і щедрість бессарабської землі зі справжньою щирістю та гостинністю, запам’ятаються вам назавжди та займуть особливе місце у вашому серці».

Читайте також: Українська Бессарабія: освоюємо нову реальність

Поки меню закладу невідоме, однак зазвичай бессарабська кухня включає велику вибірку страв із риби: єврейський форшмак із риби, олії, яблук та цибулі, уха із дунайського оселедця або гриль із саламуру тощо. З назви зрозуміло, що центральною стравою може стати мамалига — круто зварена кукурудзяна каша, яку часто подають цільним шматом круглої форми, порізаної на шматочки.

Михайло поділився в Інстаграм-історії, що бронювання столиків на день відкриття, у п’ятницю вже закрите. Тому ресторан запрошує замовляти столики вже на вихідні.

Мамалига буде працювати у центрі міста на вулиці Європейській (раніше Катерининській), 21. Години роботи попередньо з з 10:00 до 22:00

Редактор: Анастасія Конорчук Читати далі