Американська співачка Мадонна підтримала глобальний саміт миру щодо України, який відбудеться 15−16 червня у Швейцарії.

Відео на підтримку миру в Україні вона опублікувала в Instagram.

«Скрізь, де є конфлікт, страждають діти… Україна, Палестина, Ізраїль, Ємен, Сирія, Нігерія, Конго, Малаві… Перелік триває й далі. Багато з чим ми можемо бути не згодні, але я молюся, щоб усі ми погодилися, що наші діти потребують захисту!» — йдеться у підписі до відео.

Відео дня

Мадонна наголосила, що 15 червня у Швейцарії зберуться світові лідери для участі в саміті миру, який буде присвячений припиненню війни в Україні та поверненню понад 19 тисяч українських дітей, незаконно відірваних від власних родин і депортованих до Росії.

«Я виступаю за мир для всіх дітей у всьому світі. По всьому світу. І я ніколи не зупинюся!» — сказала вона.

Саміт миру у Швейцарії 15−16 червня

Читайте також:
Мадонна у капелюсі Руслана Багінського (Фото:@Ruslan Baginskiy/Instagram) Співпрацюють вісім років. Мадонна вийшла на сцену у капелюхах від українського дизайнера Руслана Багінського на відкритті світового туру

Глобальний саміт миру у Швейцарії на рівні лідерів країн відбудеться 15−16 червня. В Офісі президента повідомляли, що станом на 3 червня участь у саміті підтвердили 107 країн. Президент Володимир Зеленський заявляв, що на саміт поки що погодилися приїхати «не всі, від кого залежить мир».

Росія не буде присутня на зустрічі. Глава Офісу президента України Андрій Єрмак допускав участь Росії в саміті миру, але не в першій інавгураційній зустрічі на рівні лідерів, а вже в наступних. Водночас у МЗС Швейцарії заявили, що без РФ мирний процес «немислимий».

24 квітня президент Володимир Зеленський говорив, що українська розвідка має точну інформацію про те, що Росія хоче зірвати саміт миру.

За словами Зеленського, Китай також намагався відмовити деякі країни від участі в саміті.

24 квітня агентство Bloomberg із посиланням на джерела повідомило, що президент США Джо Байден може пропустити саміт миру у Швейцарії, щоб провести збір коштів на передвиборчу кампанію в Каліфорнії.

У Білому домі пізніше повідомили, що Вашингтон на саміті представлятимуть віцепрезидент Камала Гарріс і радник президента з нацбезпеки Джейк Салліван.

Редактор: Єлизавета Кумбер Читати далі