Колишній чемпіон світу в трьох вагових категоріях Василь Ломаченко незабаром повернеться на ринг. Його суперником стане ексабсолютний володар усіх поясів у легкій вазі Джордж Камбосос.

Австралійський боксер на професійному рівні провів 23 бої, в яких 21 раз виходив переможцем. Єдиним, хто зумів зупинити його, став Девін Хейні (двічі переміг).

У кар'єрі Камбососа був момент, завдяки якому він назавжди увійшов в історію боксу. У 2021 році Джордж отримав бій проти Теофімо Лопеса, який незадовго до цього розправився з Василем Ломаченком і об'єднав усі титули в легкому дивізіоні.

Відео дня Читайте також:
Василь Ломаченко (Фото:instagram.com/nunanboy_promotions) Ломаченко прийшов на зустріч з українцями у футболці з голубом миру — фото

Джордж отримав у суперники Теофімо, адже був обов’язковим претендентом на пояс за версією IBF. Після промоутерських торгів було оголошено поєдинок Лопес — Камбосос, який відбувся 27 листопада 2021 року в США.

Уже в першому раунді претендент, який був явним аутсайдером, відправив американця в нокдаун. Теофімо зумів відновитися і провів кілька ударних раундів.

https://twitter.com/BoxingJb/status/1508252668812480515

Під час поєдинку Джордж переважав опонента за рахунок швидкості та сильних ударів. Незважаючи на це, Лопес ошелешив Камбососа і відправив того на канвас у десятому раунді.

https://twitter.com/BoxingJb/status/1483615987127955458

В 11-му раунді на ринг вийшов лікар — він перевірив стан Лопеса.

DAZN Фото: DAZN Читайте також: Чому мовчить про війну? Розкрито позицію Ломаченка про вторгнення в Україну

У цей час у Камбососа також була кровотеча, але кут усунув пошкодження. В останньому раунді боксери влаштували рубку, але достроково перемогти ніхто не зміг.

DAZN Фото: DAZN Читайте також: «Я старий»: Ломаченко зробив відверте зізнання про завершення кар'єри

У підсумку перемогу роздільним рішенням суддів здобув Камбосос (115−111, 113−114, 115−112). Джордж став абсолютним чемпіоном світу в легкій вазі.

instagram.com/georgekambososjr Фото: instagram.com/georgekambososjr

Потім у кар'єрі австралійця було дві поразки від Девіна Хейні — розгромними суддівськими рішеннями.

Перед боєм із Ломаченком австралієць заявив, що має намір повернути собі чемпіонство. Це він планує зробити за допомогою росіян.

«У мене дуже хороший провідний тренер Антон Кадушин, один із головних олімпійських тренерів Росії. До нас приїдуть російські бійці. Колишні радянські вбивці прийдуть, щоб випробувати мої сили, вказати мені правильний напрямок».

Зазначимо, що австралієць вважає себе носієм російського стилю.

«Я виходець із російського стилю. Я знаю цей стиль дуже добре. Я провів із цим стилем десять років, зібрав більш значний арсенал».

Поєдинок Ломаченко — Камбосос відбудеться 12 травня. На кону стоятиме вакантний титул за версією IBF у легкій вазі. На NV буде доступна онлайн-трансляція бою.

Раніше українець назвав найкращого боксера з Австралії.

Редактор: Дмитро Данець Читати далі