Український тренер Сергій Лавриненко поділився очікуваннями від фіналу Ліги чемпіонів 2023/24.

Читайте також: «Можна втратити легендарного голкіпера». Максим Хлань з обуренням зізнався, чому не буде вболівати за Реал Луніна у фіналі Ліги чемпіонів

У суботу, 1 червня, Боруссія Д та мадридський Реал визначатимуть переможця у фінальному протистоянні найпрестижнішого турніру Європи. NV проведе онлайн-трансляцію матчу.

Відео дня

Журналіст NV Андрій Павлечко ексклюзивно поспілкувався з Сергієм Лавриненком. Тренер розповів, чому наставник «вершкових» Карло Анчелотті випустить в основі Тібо Куртуа, а не Андрія Луніна. Також екскоуч Інгульця та Вереса зізнався, що очікує від фіналу та спрогнозував точний рахунок матчу.

— Який футбол ви очікуєте побачити у фіналі Ліги чемпіонів між Реалом та Боруссією?

Результативний, тому що це дві команди, які багато забивають та грають на атаку. Хочеться побачити багато забитих голів. Але, як правило, фінали завжди обережні. Принаймні, до першого голу гра буде обережна.

— Реал зараз на ходу, виграли Ла Лігу, на шляху до фіналу Ліги чемпіонів вибили явних фаворитів — Манчестер Сіті та Баварію. Можна сказати, що матч проти Боруссії буде легкою прогулянкою для «вершкових»?

Легкої прогулянки точно не буде, тому що це фінал Ліги чемпіонів. Ми розуміємо, що на такій стадії команди завжди можуть дати сюрприз. Це стадія з одної гри, тут не треба додаткової мотивації. Боруссія також це розуміє, вони 10−15 років чекали наступного фіналу ЛЧ. Тому «джмелі» віддадуть дуже багато сил, щоб здобути цей титул. Але, я думаю, що в Реала більший досвід фіналів, тому я віддаю перевагу «вершковим». По-перше, у Реала більш зірковий склад, ніж у Боруссії. У німців склад грає завдяки командній взаємодії, а Реал грає завдяки індивідуальності.

— А чим Боруссія може здивувати Реал?

Мабуть, тут не може бути одної складової. Я вважаю, що і фортуна повинна бути, і дисципліна. Потрібно не дати розбігатись основним гравцям Реала. І коли всі ці фактори будуть збігатися, то Дортмунд може розраховувати на результат. Я думаю, ніхто не очікував, що Боруссія дійде до фіналу. В них теж були досить потужні суперники, але команда довела… Це ж вони з ПСЖ останню гру грали. Скільки парижани пробили, скільки стійок, поперечин, але без фарту неможливо грати і досягати результату.

— Андрій Лунін був основним голкіпером Реала на шляху до фіналу, а проти Боруссії гратиме Куртуа, який цілий сезон був травмований. Що можете сказати про це?

Це вибір тренерського штабу. Тут не можна казати правильно чи неправильно. Анчелотті відповідає за результат, він несе за нього відповідальність. Я думаю, що досвід Куртуа знадобиться в цій грі. Андрій Лунін і Тібо Куртуа — це топрівня гравці, але на перший план вийде психологія фінальних матчів. Я думаю, що якраз у Куртуа цей досвід трохи більший. Тут ніхто не каже, що Андрій слабший. Психологічний фактор впливу на команду є основним для Анчелотті при виборі позиції голкіпера.

— Після цього Луніну варто задуматися про відхід з мадридського Реала?

Це одна з кращих команд світу, не всі можуть виходити і грати в основі. Тому не можна сказати, що це несправедливість. Мені здається, що Анчелотті відчуває цю напругу, відчуває, що на нього є якийсь тиск, але побачимо, чи зробить він правильний вибір.

Відхід з команди? Небагато є таких команд, як Реал. Лунін може перейти в чемпіонат України, де буде мати постійну ігрову практику. Однак Андрій хоче бути в найсильнішому клубі світу.

— Який ваш прогноз на фінал Ліги чемпіонів?

2:1 на користь Реала, — сказав Лавриненко.

Читайте також: «Лунін? Це точно несправедливість». Український футболіст упевнено назвав переможця фіналу Ліги чемпіонів

Раніше вихованець Динамо оцінив рішення тренера Реала перед фіналом Ліги чемпіонів.

Редактор: Андрій Павлечко Читати далі