У Пентагоні не бачать жодних змін в позиції російських стратегічних ядерних сил після того, як росіяни заявили про підготовку до навчань щодо застосування нестратегічної ядерної зброї.

Нову російську заяву щодо ядерної зброї прокоментував на брифінгу у понеділок, 6 травня, речник Пентагону Патрік Райдер.

Свій коментар Райдер дав у відповідь на запитання журналіста про доручення від російського диктатора Володимира Путіна розпочати підготовку до ядерних навчань.

Відео дня Читайте також: Сі Цзіньпін має вплинути на Путіна після його нових ядерних погроз — Урсула фон дер Ляєн Читайте також:
Російські ракетні установки Іскандер-М в центрі Москви (Фото:REUTERS/Maxim Shemetov) «Росія справді боїться». Якими можуть бути «навчання з нестратегічною ядерною зброєю» і яким буде ефект — Шарп

«Так, я бачив ці коментарі в пресі. І я ще раз повторюю, що це приклад безвідповідальної риторики, яку ми бачили з боку Росії в минулому. Це абсолютно недоречно з огляду на нинішню ситуацію з безпекою. І, знаєте, ми не бачимо жодних змін в їхній стратегічній позиції», — сказав представник Пентагону.

Він додав, що США продовжуватимуть стежити за ситуацією та ще раз наголосив, що це є «лише безвідповідальною риторикою».

Російські ядерні навчання — що відомо

6 травня Міністерство оборони РФ повідомило, що російський диктатор Володимир Путін доручив Генеральному штабу підготуватися до навчань щодо застосування нестратегічної ядерної зброї.

Згодом речник Кремля Дмитро Пєсков заявив, що навчання пов’язані із заявами Заходу про готовність відправити війська в Україну. Він пояснив, що йдеться про заяви президента Франції Еммануеля Макрона, британських представників, а також лідера демократів у Палаті представників США Хакіма Джеффріса.

Представник ГУР Андрій Юсов заявив, що українська розвідка збирає інформацію щодо запланованих в РФ навчань із застосуванням нестратегічної ядерної зброї.

Редактор: Олексій Бочкар Читати далі