Якщо ви так само як NV Food полюбляєте дивитися смачні ролики під час обідів чи кави — пропонуємо смачну добірку каналів про їжу на українському Ютубі.

Найпопулярніша у світі платформа для публікації відео нині квітне від українського контенту. Безліч роликів знімають блогери та діляться враженнями про ресторани, власний досвід, смаки України та історичні факти. Прогляньте, чи є тут ваші улюблені гастрономічні канали?

Відео дня

1. Марко Черветті

https://www.youtube.com/embed/DtLif6MU9Tw

Відомий італійський кулінар подорожує Україною і досліджує її кухню, спілкується з людьми, які розвивають гастрокультуру. Своїм прискіпливим італійським оком Марко приглядається, де можна скуштувати найсмачніші страви. У новому форматі відео він разом із Мусом куштують кухні різних країн, опитують українців і розмовляють про усі можливі деталі гастрономії.

2. Наші Бесаги

https://www.youtube.com/embed/GPhPaIXFYAw

Канал із відео про українські страви, автентику, традиції та рецепти. Тут є безліч естетичних та захопливих роликів про приготування культових страв, як от хліб та вареники, а є й забуті, які стали кулінарними історизмами. Канал пропонує контент для шукачів красивої культури, українського духу та атмосфери смачної їжі.

Читайте також: Чорна перлина Чорномор’я. Як зрозуміти Одеський чорний та які вина скуштувати з цього сорту винограду — сомельє

3. ЧУШ

https://www.youtube.com/embed/ciPdM8nAyOM

Блогер-гастророзслідувальник, який безупинно куштує усеможливий стрит-фуд у різних містах україни, і зокрема в Києві. Його ролики присвячені топам страв, оглядам на заклади та магазини, і звичайно ж смачній їжі. Автор Степан Єраносян планує відкрити власний заклад і на шляхе до цього розповідає про усі смаки, які вже встиг випробувати. Тут про подорожі на велосипеді, недорогу їжу та дегустації найкращого та найгіршого стріт-фуду із суб'єктивністю та завзятістю.

4. Мiша Кацурiн

https://www.youtube.com/embed/tv_6WCd5usM?hidecaption=true

Ютуб-фільми цього ресторатора разом із телеведучим та мандрівником Антоном Птушкіним набирають мільйони переглядів. Разом вони подорожують регіонами та містами України, щоб показати глибину культури та гастрономічне різноманіття. У родиках ви знайдете смачні маршрути: від найдешевшик генделиків на вокзалі та точки із шаурмою до вишуканих ресторанів сучасної української та інших кухонь. Блогери пропонують куштувати нашу країну на смак і разом із ними дізнаватися більше про її спадщину та багатство.

Читайте також: Про їжу із натхненням. Які фільми та проєкти про гастрономію варто переглянути — від Чарлі Чапліна до сучасних шефів

5. Андрій Бєдняков

https://youtu.be/t-TelbmgTR4

Відомий телеведучий і нині блогер, невпинно розповідає про їжу. На його каналі є десятки відео з мандрівок, де він відповідає на питання «де і що поїсти в…». Міста Європи та світу справді мають більш смачний вигляд із гастрономічними оглядами Бєднякова. Зараз на каналі набирають популярності походи найулюбленішими закладами українських зірок соцмереж. Вони приводять блогера і разом куштують смачні страви у різних містах України.

6. Богдан Шинкарьов

https://www.youtube.com/embed/SuKVnJxB_Q0

Переможець МастерШеф і блогер, він став популярним у Ютубі завдяки ревізіям на кулінарні здібності росіянки Юлії Висоцької. Він коментував її рецепти із іронією, але з професійної погляду, чим заслужив репутацію оглядача. Нині він робить відео з аналізом інших відомих шефів і коментує фільми та мультфільми про їжу. Богдан розповідає кулінарні залаштунки та ділиться власним досвідом роботи на кухні із ноткою розваги та якісного гумору.

7. Poster POS

https://www.youtube.com/embed/uW1ZtpIhCr8?hidecaption=true

Канал про все довкола їжі, а саме про рестораторів, їхній бізнес, цікаві історії та досвіди. Відомі підприємці приходять у гості до Сашка Боїма і розмовляють про гастрономію в Україні, стан ринку та власні проблеми й натхнення. Канал стане цікавим для тих, хто сам бажав би мати бізнес у ресторанній сфері та цікавиться їжею у всіх її труднощах. Ролики на каналі — це подкасти, концентрована книгозбірня найкориснішого зі світу професіональних підприємців.

Читайте також: Мамалига. В Одесі відкриється ресторан бессарабської кухні

8. Кулінарно-літературне шоу ЕнеЇда

https://www.youtube.com/embed/MgTcjUVkA4E?list=PLIumsbnlfadh3VW1w8PenIZs4rB7Bi_8h?hidecaption=true

Шоу, ведучим якого був шеф Євген Клопотенко нині закрите, однак раніше воно виходило кількома сезонами. На каналі Суспільного воно виходило серійно: до Клопоптенка приходили дослідники, етнологи та пичьменникий розповідали про відеомих українських собистостей, які знайомі нам із підручників істрорії. Якщо вам цікаво дізнатися невідомі факти про життя націонлаьних легенд, як от Микола Лисенко, Леся Українка, Казимир Малевич та багато інших. Як вони жили, і головне, що їли та пили — з’ясовували у цьому шоу.

Редактор: Анастасія Конорчук Читати далі