Вихованець київського Динамо Дмитро Литвин, який нині виступає за португальську Лузітанію, поділився очікуваннями від фіналу Ліги чемпіонів 2023/24.

Читайте також: «Можна втратити легендарного голкіпера». Максим Хлань з обуренням зізнався, чому не буде вболівати за Реал Луніна у фіналі Ліги чемпіонів

У суботу, 1 червня, мадридський Реал зіграє проти дортмундської Боруссії у фіналі найпрестижнішого турніру Європи. Обидва колективи сильно вмотивовані. Після фінального протистояння склад «джмелів» покине Марко Ройс, а один із залізобетонних лідерів «вершкових» Тоні Кроос закінчить кар'єру.

Відео дня

Журналіст NV Андрій Павлечко ексклюзивно поспілкувався з українським футболістом Дмитром Литвином. Вихованець київського Динамо розповів, кого вважає фаворитом фіналу Ліги чемпіонів, зізнався, за кого уболіватиме та чи вважає справедливим рішення Карло Анчелотті залишити українця в запасі на матч з Боруссією.

— У фіналі Ліги чемпіонів Боруссія буде битися за свого багаторічного лідера Марко Ройса, який покине команду після матчу з Реалом. Наскільки великі проблеми дортмундці можуть створити «вершковим» з такою мотивацією?

Мадридці зробили дуже розумно, оскільки у відповідь закінчує кар'єру Тоні Крос. Це дуже своєчасно для клубу з погляду медійності.

У фіналі кожна команда може створити якісь сюрпризи, ще й на такому рівні. Але, на мою думку, мадридці мають дуже серйозний досвід виступів у вирішальних матчах. Це дуже важливий компонент.

— У цього Реала є проблемні місця, якими може скористатися Боруссія?

У кожної команди є свої проблемні місця, але в такій ситуації, де все вирішує лише одна гра, футболісти покажуть свій максимум.

Мені здається, що не буде серйозних проблем в грі мадридців.

— За кого будете вболівати?

Я буду вболівати за Реал.

— Андрій Лунін був одним з тих, хто протягнув Реал до фіналу. Однак відомо, що проти Боруссії гратиме Куртуа, який цілий сезон був травмований. Якщо так станеться, що українець дійсно буде на лаві запасних, йому варто задуматись про відхід з Реала?

Андрій заслужив зіграти цей матч. Він готовий ментально. В нього чемпіонська ментальність, він багато чого пройшов, щоб бути в команді першим номером. Він це вже довів всьому світу.

Майбутнє в нього однозначно яскраве. Він зробив серйозний крок, підписавши контракт з Жорже Мендешом. У нього все під контролем, вони зроблять усе, щоб було краще для кар'єри Андрія.

— Який ваш прогноз на фінальний матч?

Мадрид переможе 1:0 або 2:0, — сказав Литвин.

Читайте також: Боруссія Д — Реал: де і коли дивитися фінал Ліги чемпіонів

Раніше український футболіст упевнено назвав переможця фіналу Ліги чемпіонів.

Редактор: Андрій Павлечко Читати далі