Втрати армії країни-агресора Росії в останні тижні зросли на тлі нового наступу окупантів у Харківській області. Російське видання Медіазона спільно з BBC і волонтерами встановили станом на 31 травня імена вже 54 763 російських окупантів, які загинули від початку повномасштабного вторгнення в Україну.

За останні два тижні ЗМІ підтвердили загибель ще 1 117 військових армії РФ.

Найчастіше в Україні гинуть російські в’язні — на них припадає 20% усіх втрат армії РФ.

14% встановлених загиблих були добровольцями, пише BBC. На цьому етапі вони є категорією втрат, що найшвидше зростає, оскільки з жовтня кількість загиблих добровольців не опускається, за даними ЗМІ, нижче 75 осіб на тиждень.

Відео дня

Серед тих, хто служить в армії, найбільша категорія загиблих — це мотострільці, за ними йдуть військові Повітряно-десантних військ, вказує видання.

BBC Русская служба/Telegram Фото: BBC Русская служба/Telegram Читайте також:
Знищений російський танк у Донецькій області (Фото:Скриншот відео/Strike Drones Company/Telegram) Британська розвідка проаналізувала тактику РФ у війні проти України та назвала причини високих втрат окупантів

За даними росЗМІ, з початку повномасштабного вторгнення Росія втратила в Україні щонайменше 3562 офіцерів, зокрема 415 осіб у званні від підполковника.

За даними Генштабу ЗСУ, станом на 31 травня російські війська втратили в Україні з 24 лютого 2022 року приблизно 507 650 осіб. Щоденні втрати, які включають поранених і загиблих, останніми тижнями не опускаються нижче 1100 осіб.

Редактор: Юлія Рябовіл Читати далі